Xiaomi Black Shark, terminalul smartphone pentru pasionați de jocuri video, realizat de compania chineză ca să concureze Razer Phone, a fost lansat oficial. De fapt, a fost anunțat doar, pentru că lansarea urmează să aibă loc pe 20 aprilie, în China. Au făcut și un gamepad pentru jocuri, pe modelul accesoriului Moto.

Sursa: Android Headlines

Xiaomi Black Shark folosește un brand care este copiat de la Razer (Blackshark) o metodă tipică pentru chinezi de a face vânzări. Mă mir că Razer nu a reacționat deloc la acest anunț, cel puțin nu a făcut-o în mod public.

Xiaomi Black Shark are un ecran de 5.99 inch cu rezoluție FullHD+ (2160×1080 pixeli), LCD cu 403 ppi, deci nu este vreun display special precum la Razer Phone. Terminalul are procesorul Qualcomm Snapdragon 845 la 2.8 GHz, versiuni cu 6GB de RAM / 64GB de stocare internă sau 8GB de RAM și 128GB de stocare internă, versiunea UFS2.1, cea mai rapidă deocamdată. Bateria integrată este de 4.000 mAh, destul de bună pentru un smartphone puternic, include și tehnologia QuickCharge 3.0 pentru încărcare rapidă. Spre deosebire de Razer, care a făcut un controller Bluetooth cu suport pentru smartphone, cei de la Xiaomi au realizat un gamepad pe care se poate așeza telefonul similar cu cel de la Nintedo Switch.

ads

Mie mi-a amintit de gamepad-ul Moto Mods dezvoltat de Lenovo pentru seria Z2 Force sau Z2 Play. Cel de la Black Shark este alimentat de propria baterie, dar are 150mAh, deci rezistă cam 3.5 ore înainte să se descarce de tot. Nu consumă însă energie de la telefon, ceea ce este un lucru bun.

Xiaomi Black Shark are pe spate o cameră foto duală care are un senzor de 12 megapixeli și unul de 20 de megapixeli, iar pe partea frontală pentru poze selfie există o cameră de 20 de megapixeli de asemenea. Practic, au vrut să ofere cam maximum de detalii tehnice posibile la ora actuală. Evident toate astea au un cost, dar este cu mult sub nivelul de preț al unor terminale cunoscute precum iPhone X sau Galaxy S9+.

Modelul cu 6GB de RAM ar costa aproximativ 480 de dolari în China, iar modelul cu 8GB de RAM are un preț de aproximativ 560 de dolari. Cu alte cuvinte ai dotări comparabile cu orice smarphone de top la nivel mondial, dar prețul este la 50-60% din nivelul unui smartphone A-brand.

Deocamdată nu știm dacă telefonul va fi lansat la nivel internațional, nu a foast făcut niciun anunț în privința asta. Conform AH, se pare că ZTE va lansa de asemenea curând un terminal de gaming, Red Devil, care va fi inclus în seria Nubia. Abia aștept să vedem ce detalii tehnice va avea.

Via: XDA-Developers