Cei de la Qualcomm au trimis niște informații “pe surse” către blogurile americane, pe scurt, nu va exista Snapdragon 836. Deci Xiaomi Mi Mix 2 și Google Pixel 2 nu vor avea noul procesor și vor veni cu Snapdragon 835. Astfel, oamenii nu prea mai au motiv să facă upgrade la finalul acestui an.

Astea sunt primele imagini cu ecranul Xiaomi Mi Mix 2, care are margini ultrasubțiri. Sunt convins că design-ul său va fi foarte bun. Mie personal mi-a plăcut foarte mult Xiaomi Mi Mix, iar acum cred că noua versiune s-ar putea dovedi foarte interesantă. De-aia și speram că va avea procesor mai puternic. Însă se pare că Qualcomm, afectați de niște anchete și acuzații de monopol, au renunțat să lanseze anul acesta o versiune actualizată. Probabil vor accelera producerea următorului hit pentru a motoriza telefoanele din anul viitor chiar de la începutul anului.

Xiaomi Mi Mix 2 se lansează oficial pe 11 septembrie, cu o zi înaintea iPhone, iar eu am să vă scriu aici informațiile oficiale. Deocamdată putem doar să speculăm. Probabil ecranul Mi Mix 2 va fi tot de 6.4 inch, ceea ce poate părea mare dacă ne gândim la un smartphone clasic, dar care este un pic peste Note 8, care nu este chiar așa de mare. Dacă marginile sunt subțiri va fi un telefon destul de ok pentru utilizarea cu o mână. Ecranul ar avea rezoluție 2540 x 1440 pixeli și ar fi AMOLED.

Pe lângă procesorul Snapdragon 835, acest model de phablet va avea probabil 4, 6 sau chiar 8 GB de RAM, nu știm exact. Stocarea internă e minim de 64GB, iar bateria integrată este de 4.500 mAh. Ar fi cam cea mai mare din zona terminalelor de top. Se pare că au pe spate o cameră foto de 19 megapixeli, similară cu Xperia XZ1, iar frontal o cameră de 13 megapixeli.

Vine cu Android 7.1 și eventual va face mai târziu actualizarea la 8.0. Are de asemenea interfața MiUi ajunsă la versiunea 9. Problema lui Xiaomi Mi Mix 2 este prețul, se pare că anul ăsta vor să îl scoată la 775 de euro, ceea ce este comparabil cu Galaxy S8 Plus sau cu alte telefoane de top. Sincer, deși este o alternativă interesantă la modelele de top ale competiției, prețul mi se pare mare și mai degrabă cred că ar avea succes Nokia 8, care are aproximativ aceeași tehnologie, dar cameră duală Carl Zeiss și va costa 600 de euro. Bine, dacă se adeverește prețul.