Compania chineză Xiaomi a lansat astăzi Mi Mix Alpha, o demonstrație tehnologică, cea mai interesantă utilizare pentru ecranele flexibile. Telefonul arată incredibil și pare din viitor, dar este la fel de adevărat că nu este practic de utilizat și se va sparge/zgâria foarte ușor, iar prețul este exorbitant: 2.600 de euro aproximativ.Mi Mix a fost totdeauna o demonstrație tehnologică. Au lansat primul telefon de acest fel cu un ecran având margini subțiri, fără notch, fără găuri, fără borduri inutile. Telefonul perfect. Au creat un adevărat trend în industrie. Iar acum o fac din nou.

Detalii tehnice Mi Mix Alpha

Display: 7.92-inch , 2088×2250 pixels
Procesor: Snapdragon 855+
Memorie: 12GB
Stocare: 512GB
Camere foto: 108 megapixeli + 20 + 12
Cameră selfie: NU
OS: Android 9
Baterie: 4050 mAh
Preț: 2600 euro

Concept pentru viitor

Mi se pare un concept pentru viitor și o demonstrație tehnologică, nu un produs practic. Probabil pe vremea când vor realiza o sticlă mult mai rezistentă sau un policarbonat care nu se zgârie, pe-atunci va avea succes așa ceva. Ca aspect este inegalabil deocamdată și mi se pare mai interesant, mai arătos decât Fold sau Mate X. Ca să nu vă mai zic că șasiul este din titan, cu elemente din ceramică și safir. Adică nu e nimic ieftin în telefonul ăsta.

Pe lângă design, au bifat câteva puncte care vor genera în mod sigur comenzi, chiar dacă nu foarte multe ținând cont de preț. Au pus cel mai puternic procesor disponibil la ora actuală, Snapdragon 855+ de la Qualcomm. Cele câteva telefoane care dispun de el cam bat tot la performanțe. Apoi au pus 12 GB de RAM, 512 GB de stocare internă, camera foto de 108 megapixeli de la Samsung. Practic, avem iar un smartphone-vedetă, un concept nou, dorit și pentru designul inedit și pentru specificații.

Sigur că este aiurea când îl iei din buzunar și apeși pe ecran pe margini sau pe spate. Probabil vor avea ceva protecții la atingere, dar până acum nu a prea existat o variantă foart bună. Apoi, mai mult ca sigur că ecranele combinate vor consuma energie prea multă. Trebuie un soft special să le închidă mereu. Bateria este de 4.050 mAh, destul de mare, dar nu suficient de mare pentru două ecrane simultan. Are tehnologie de încărcare rapidă cu 40W.

Nu știu cum au calculat ei diagonala de 7.92 inch, probabil înainte de plierea ecranului, formatul întreg. Terminalul va veni cu suport pentru tehnologia 5G, cu tehnologii precum Bluetooth 5.0 și WiFi ac. Greutatea totală a telefonului este 241 de grame, cam peste medie.

Senzorul de amprentă este în ecran și nu au mai pus camera pe față pentru că pur și simplu ții telefonul invers și este tot ecran, faci selfie cu camera de 108 megapixeli dacă vrei. Din tot evenimentul nu a fost mfoarte clar când va deveni telefonul disponibil comercial, dar dacă au anunțat și prețul mă aștept dă îl vedem curând ți în magazine, măcar online dacă nu și offline. Cum aflu ceva vă anunț.