Mi Mix Fold a fost lanat oficial și are o serie de caracteristici tehnice interesante. Este primul telefon pliabil Xiaomi.

Xiaomi Mi Mix Fold

Detalii tehnice Xiaomi Mi Mix Fold

Ecran: 8.01” OLED flexibil, 4:3, WQHD+, 60 Hz , 900 niți, HDR10+, Dolby Vision
Ecran extern: 6.5” AMOLED 90Hz
Procesor: Qualcomm Snapdragon 888
GPU: Adreno 660
Memorie: 12/16 GB LPDDR5 3200MHz
Stocare: 512 GB UFS 3.1
Camera: 108+8+13 megapixeli
Selfie: 20 megapixeli
Dimensiuni: 173.27mm x 133.38mm x 7.62mm
Greutate: 317g
Baterie: 5,020mAh 67W
OS: Android 11
Tehnologii: Bluetooth v 5.0, ANT+, USB Type-C, NFC
Preț: 6.400 / 8.400 lei

Xiaomi Mi Mix Fold

Dispune de ecran intern flexibil de 8.01” WQHD+ și un ecran extern de 6.52”. Aduce procesorul de semnal de imagine Surge C1, optimizat pentru fotografia profesionistă și are prima lentilă lichidă de pe un smartphone, ambele dezvoltate de Xiaomi.

ads

Experiențele oferite de Mi Mix Fold sunt premium, cu un setup cvadruplu de difuzoare, o baterie de 5,020mAh și suport pentru încărcare turbo la 67W. De asemenea, Xiaomi a atins și alte borne majore, prin introducerea tehnologiei focusului laser, disponibilă acum pentru consumatori.

Primul telefon pliabil creat de Xiaomi, Mi Mix Fold are un design în formă de U, care a adus îmbunătățiri în privința greutății și a fiabilității. Este cu 27% mai ușor în comparație cu alte telefoane pliabile. A trecut prin 200,000 de plieri în testele de fiabilitate și până la un milion de plieri la testele extreme.

Echipat cu un ecran OLED flexibil de 8.01”, cu rezoluție WQHD+, Mi Mix Fold are un format clasic de 4:3. Calitatea display-ului este la același nivel cu al telefoanelor flagship din portofoliul Xiaomi. Ecranul, capabil să redea 1 miliard de culori, a fost calibrat prin propriul algoritm Xiaomi. Are indici de acuratețe a culorilor, JNCD≈0.29 și ΔE≈0.35. Cu o luminozitate maximă de 900 niți și una medie de 600 niți, conținutul poate fi urmărit fără probleme. Rata de contrast a culorii este de 4,300,000:1. E certificat Dolby Vision, HDR10+ și gama de culori DCI-P3.

Pe lângă display-ul intern, Mi Mix Fold are și un ecran AMOLED extern de 6.52”. Acesta are o rată de refresh de 90Hz, dar rezoluție HD+. Ecranul are o rată de aspect de 27:9, iar indicii de acuratețe a culorilor sunt JNCD≈0.55 și ΔE≈0.52. Luminozitatea maximă este de 900 niți, cea medie de 700 niți și are suport HDR10+.

Imagini susținute de AI

Cu algoritmul AI dezvoltat de Xiaomi, display-urile interne și externe ale lui Mi Mix Fold pot genera imagini și filmări la calitate ridicată și sunt capabile să dubleze rezoluția fotografiilor de la 720p la 1440p. Pe partea video, algoritmul AI triplează rezoluția, îmbunătățind dimensiunea filmelor de la 480p la 1440p.

După ce a primit o mulțime de aprecieri pentru difuzoarele sale duale instalate pe telefoanele anterioare, Xiaomi a ridicat și mai mult nivelul sistemului de sunet pe Mi Mix Fold și a creat primul setup cvadruplu de difuzoare pentru un smartphone. Difuzoarele duale 1216 sunt poziționate simetric pe fiecare parte a ecranului, au o amplitudine de 0,65 mm și o cavitate sonoră echivalentă cu 1,34cc. Proprietățile native ale difuzoarelor sunt îmbunătățite de algoritmul Smart PA de 15V, care ridică nivelul sunetului cu până la 40% peste cel al lui Mi 10 Pro. Mi Mix Fold duce mai departe tradiția seriei Mi 11, prin calibrarea profesională a sunetului de experții Harman Kardon.

Mi Mix Fold este primul smartphone din industrie care adoptă un sunet surround cu adevărat panoramic. Folosind algoritmul Xiaomi de îmbunătățire a celor patru difuzoare, dispozitivul poate reda câmpuri audio 3D, prin construirea unei dimensiuni adiționale de sunet în partea de sus a difuzoarelor principale. Astfel, se creează o experiență reală de ascultare spațială 3D.

Echipat cu Dolby Vision și un sistem de sunet panoramic 3D cvadruplu, Mi Mix Fold asigură o experiență de vizionare captivantă, culori vii, o calitate a sunetului completă și o suprafața de afișare imensă. De asemenea, dispozitivul are funcția multi-window și oferă posibilitatea de a viziona până la patru videoclipuri în ferestre diferite de pe ecran, în același timp.

Gândit pentru gaming mobil

Mi Mix Fold aduce în prim-plan și experiențe de gaming de neegalat pe un dispozitiv mobil. Dimensiunea de 8.01″ asigură mai mult spațiu vertical și un câmp de vizualizare mai generos în comparație cu telefoanele inteligente tradiționale. Ecranul de mari dimensiuni al lui Mi Mix Fold este util și pentru oamenii de afaceri. Suportă o gamă largă de instrumente de lucru extrem de practice, cum ar fi split screen, multi-screen drag and drop, ferestre paralele, modul Desktop, asistent de întâlnire AI și multe altele.

Mi Mix Fold consemnează debutul procesorului Surge C1 – un chip de procesare a imaginii dezvoltat de Xiaomi. Produs după doi ani de cercetare și o investiție R&D de 140 milioane RMB, acest procesor garantează performanțe incredibile, fără a consuma resursele unității centrale de procesare sau spațiul de stocare. Se asigură astfel un algoritm 3A și capabilități îmbunătățite în condiții de lumină redusă, pentru o focalizare automată mai exactă, expunere automată și balans de alb. Toate acestea duc la o calitate superioară a imaginii.

De asemenea, Mi Mix Fold este primul smartphone din lume cu tehnologie de lentile lichide și deschide, astfel, era fotografiei bionice. Lentila lichidă folosește principiul bionic al ochiului uman. Formează o structură asemănătoare cu a unei lentile prin introducerea unui lichid transparent într-un film, procedeu foarte diferit de cel al lentilelor optice obișnuite. Raza de curbură a suprafeței sferice poate fi schimbată cu exactitate, datorită motorului de înaltă precizie dezvoltat pe tehnologia Xiaomi. Acesta permite un zoom optic 3X, un zoom telephoto de până la 30X și o distanță minimă de focalizare de 3cm. O singură lentilă virtuală asigură funcțiile a două lentile. Se pot fotografia micro detalii, dar și munții, de la mare distanță. Această lentilă lichidă transmite lumina puternică, are o dispersie foarte redusă și rezistă excelent, indiferent de vreme. Își poate păstra forma lichidă până la temperaturi minime de -40°C și maxime de 60°C.

Camere foto speciale

În plus, Mi Mix Fold este echipat și cu o cameră principală de 108MP și o cameră ultra-wide de 13MP, cu un câmp vizual impresionant de 123°. Camera principală de 108MP are lentile 7P, în timp ce senzorul ultra-wide de 123° are funcția de comutare smart, ce asigură detectarea clădirilor sau a peisajelor. În același timp, corectarea automată a distorsionării unghiului ultra-wide este îmbunătățită cu ajutorul inteligenței artificiale. Aceasta nu doar că înlătură distorsiunea peisajelor, dar corectează și distorsiunea figurilor oamenilor din fotografiile de grup.

Xiaomi Mi Mix Fold are o baterie de 5,020mAh, cea mai mare de pe un telefon pliabil lansat până acum. Folosește noua arhitectură patentată de Xiaomi de baterie duală paralelă, care constă în folosirea a două baterii cu capacitate de 2,460mAh și 2,560mAh. Aceasta structură paralelă specială permite alimentarea cu 10A, ce asigură un impuls puternic pentru cele patru difuzoare ale smartphone-ului.

Mai mult decât atât, Mi Mix Fold se încarcă rapid la 67W. Prin cele trei chipset-uri IC și alăturarea paralelă a doua pompe de încărcare eficiente, rata de conversie ajunge până la 97.5%, ceea ce înseamnă că telefonul se va încărca complet în 37 de minute1. A fost introdusă și tehnologia de baterie CNT care face încărcarea mai sigură și mai rapidă și oferă o durată prelungită de viață a bateriei.

Procesor de top

Mi Mix Fold este dotat cu cel mai nou procesor flagship Qualcomm Snapdragon 888. Tehnologia de procesare pe 5nm îmbunătățește performanțele CPU, GPU și AI, reducând în același timp consumul. Noul spațiu de stocare 3,200MHz LPDDR5, alături de memoria flash UFS 3.1 ajută și mai mult procesorul Snapdragon 888.

Pentru a eficientiza zona în care se pliază, Mi Mix Fold are un sistem de răcire de tip butterfly, care integrează o zonă largă de răcire a lichidului, gel termal, straturi multiple de grafit și alte metode de disipare a căldurii. Dimensiunea totală a zonei de răcire este de 22,583.7mm², ceea ce înseamnă că va distribui egal căldura excesivă și va răci întregul dispozitiv. Astfel, capacitatea de răcire este îmbunătățită în timpul operațiunilor solicitante, a încărcării rapide sau a folosirii rețelelor super-rapide 5G.

Mi Mix Fold este disponibil în versiunea Standard și Ceramic Special Edition. Prima dintre ele utilizează a cincea generație de Corning® Gorilla® Glass, cu textură ceramică. Ceramic Special Edition are o ramă centrală și butoane de volum din aur, dar și un spate ceramic negru pe spate cu o gravură specială.

Mi Mix Fold va avea un preț recomandat de vânzare de 9999 RMB (6.400 lei) pentru versiunea 12GB+512GB și un preț de 12999 RMB (8.400 lei) pentru versiunea 16GB+512GB.
Precomenzile pentru Mi MIX Standard Edition și Ceramic Special Edition vor începe de pe data de 30 martie.

Mi Mix Fold va fi disponibil oficial pentru cumpărare în China, de pe data de 16 aprilie, pe canalele oficiale Xiaomi. Deocamdată nu știm despre lansarea în România sau prețurile de la noi.