Xiaomi Mi Note Pro, care a fost anunțat în primăvară, a fost lansat oficial și are niște dotări surprinzătoare. Terminalul vine cu un procesor Snapdragon 810 modificat pentru a fi mai bine răcit atunci când se încinge. Astfel, Xiaomi a reușit doar prin inginerie să rezolve o problemă care a afectat Samsung, LG, HTC sau alți mari producători. Iar scorul în testele Antutu este peste Samsung Galaxy S6. Am rectificat datele.

xiaomi mi note pro
Xiaomi Mi Note Pro via GSMArena

Xiaomi Mi Note Pro

Ca dotări este un super-telefon de nivelul Note 4. Are un display de 5,7 inch, cu rezoluție QHD, adică 2560×1440 pixeli cu o densitate de 515 ppi. Procesorul Qualcomm este susținut de 4GB, devenind astfel al doilea smartphone după Asus Zenfone 2 care are 4GB de RAM. Acceleratorul grafic este Adreno 430 de la Quacomm. Stocarea este de 64GB și nici Xiaomi nu pune carduri de memorie în telefoane.

Camera foto de pe spate are senzor de 13 megapixeli, iar cea frontală are un senzor de 4 megapixeli. Bateria integrată este de 3.000 de mAh, peste medie la un astfel de smartphone, cu o grosime de 7 mm.

Scorul în Antutu conform GSMArena este de 63.424 puncte. În testele mele Samsung Galaxy S6  mai recente a reușit să treacă puțin peste 70.000 de puncte, așa că nu mai este depășit. HTC One M9 este listat de ei la 57.000 de puncte deși în testele mele a scos 50.000, deci este posibil ca anumite setări să favorizeze scorurile mari. Anumite tweak-uri din Android, evident root-at. Sau au fost la teste modele care nu erau încă versiune finală, doar sample-uri de test. De aceea cifrele nu corespund.

Xiaomi Mi Note Pro are un preț de 485 de dolari în China, practic este un preț sub competiție, dar peste vârful de gamă de la Allview de exemplu. Evident, prețul crește la noi dacă vrei transport, eventual și garanție. Nu știu acum dacă vinde cineva Xiaomi în România.

Știu însă că Xiaomi a devenit cunoscut datorită a doi factori – primul că a avut mereu terminale ultra-ieftine, doi pentru că terminalele sale de top se băteau cu Galaxy S și HTC One la performanțe. Iar de aproape doi ani nu reușise un model care să depășească marile branduri. Însă au reușit acum cu Mi Note Pro.

Repet și teoria mea că Xiaomi va intra în viitorul apropiat pe piața din Europa. Recent au lansat un produs special pentru India, vor merge poate în Brazilia sau Rusia. Dar apoi trebuie să ajungă pe piața europeană, direct, cu prețurile lor.