Am ajuns astăzi și la standul Asus, care a crescut frumos de la an la an, fiind unul destul de mare anul acesta, cu foarte multe produse. După ce au lansat anul trecut modelele smartphone Zenphone, anul acesta au adus  Zenfone 2. Mi-a plăcut mult, este  un smartphone puternic, cu design bun, care a avut scor spectaculos în testele de performanță. Ceasul Zenwatch arată bine, este un adevărat gadget. Am avut ocazia să văd în premieră Zenfone Zoom, cel mai subțire smartphone dotat cu o cameră foto care are zoom optic.

Asus Zenfone 2 - Zenwatch
Asus Zenfone 2 – Zenwatch

Asus Zenfone 2

După ce anul trecut a lansat terminalele Zenfone, Asus devine tot mai orientat spre zona de mobilitate, iar Zenfone 2 este un smartphone de amirat. Este un produs de top așa cum Asus știe să facă în zona de PC sau în zona de gaming sau în zona de tablete. Ar fi fost perfect ca Nexus, dar iată, este un Zenfone.

Procesorul este un Intel Atom pe 64 de biți, dar versiune nouă, patru nuclee care ajung la 2,33GHz fiecare. Este singurul smartphone cu 4GB de RAM la ora actuală, iar acceleratorul grafic este Imagination, PowerVR G6430. Scorul în Antutu este peste 50.000 de puncte.

Camera foto este de 13 megapixeli, iar pe față are una de 5 megapixeli. Am făcut și un test foto, pentru pozat pe lumină slabă. Vreau să zic că rezultatul a fost impresionant, nu credeam că fotografiază atât de bine pe întuneric.

Are toate tehnologiile momentului, iar bateria este de 3.000 mAh. Depinde de preț, dar cred că va avea mare succes, abia aștept să îl văd la teste.

Sunt două variante, dar cea de top merită toți banii, pentru performanță și dotări.

Asus Zenwatch

Mi-a plăcut și ceasul cu Android Wear, realizat în colaborare cu Google, care arată deosebit de marea masă a ceasurilor smart. Nu este nici pătrat, dar nici rotund ca 90% dintre competitori. Are interfețe personalizabile, funcții inteligente, precum și un preț bun.

Asus Zenwatch
Asus Zenwatch

Are o tehnologie specială care permite obținerea unei autonomii de două zile. Ceea ce este de notat.

Asus Zenfone Zoom

Unul din cele mai spectaculoase produse din 2015, Zenfone Zoom este cel mai subțiri terminale smartphone care oferă zoom optic pentru camera foto. E drept este un zoom de doar 3X (ok, 12X zoom inteligent), dar poate fi atât de util uneori… Cel mai comentat smartphone foto, Lumia 1020 avea o ditamai camera foto pe spate, dar nu avea zoom optic deloc. Alții au implantat doar megapixeli, fără lentilă, pentru marketing. Ei bine, avem acum un telefon cu o cameră adevărată, care nici nu iese foarte mult în relief.

Am mai văzut și alte gadgeturi la Asus, ca de obicei.