Xiaomi Mi Note este un phablet care a fost lansat ca un „competitor” iPhone 6. Sunt câteva bloguri care preiau ideea, unii apreciind chiar că telefonul „îi dă clasă” terminalului Apple. Xiaomi s-a făcut remarcat prin seria de terminale Mi, am văzut Mi2 și Mi3, iar la Mi4 au copiat direct de la Apple. Știu, dezbaterea este încă activă, unii susținând în continuare că Apple au copiat de la chinezi 🙂

Ca să fim fair-play, trebuiau să spună că Mi Note este o clonă de Galaxy Note, poate cu un design mai bun. Dar să vedem despre ce e vorba.

Xiaomi Mi Note
Xiaomi Mi Note

Cred că și imaginea de lock-screen este similară cu cea de la Note, dar nimeni nu observă asta, preluând ideea că acest telefon concurează iPhone 6 Plus.

Display-ul este de 5,7 inch (ce coincidență…), cu rezoluție Full HD, procesor Snapdraon 801, un quad-core la 2,5 GHz și 3GB de RAM. Stocarea este de 16GB și vine cu Android 5.0 Lollipop. Camera de pe spate este de 13 megapixeli și frontal are o cameră de 4 megapixeli. Bateria este de 3,000 mAh și prețul este estimat la 350-400 de dolari.

ads

Mi Note Pro este versiunea mai avansată, care aduce procesorul Snapdragon 810, octa-core, cu 4GB de RAM, stocare de 64GB și tehnologie LTE/4G. Dar prețul este estimat la 540 de dolari.

Nu zic deloc că nu ar fi bune terminalele, dar subliniez că s-au făcut comparații fix aiurea. Xiaomi Mi Note este un Android bun, bine dotat, cu preț mic, nicio legătură cu iPhone 6 Plus. Sincer.