Sony a anunțat astăzi în cadrul lansării Xperia 1 și modelele mid-range Xperia 10 și Xperia 10 Plus. Aduc pentru prima dată noul format cinema 21:9 care a fost introdus odată cu modelul de top.

Sony Xperia 10 Plus

Cele două modele Xperia 10 și 10 Plus au un design modern, cu ecranul fără margini, iar ecranul este LCD, de 6 inch pentru cel mic și 6.5 inch pentru modelul plus. Sistemul multitasking permite vizualizarea simultană a două aplicații, păstrându-se dimensiuni confortabile de vizualizare pentru ambele ferestre. De exemplu, puteți urmări clipurile preferate, în timp ce trimiteți mesaje, fără a fi nevoie să deschideți când o aplicație, când pe cealaltă.

Side Sense este noua aplicație disponibilă în gama mid-range, care vă ajută să folosiți două aplicații simultan pe ecran. Modelele Xperia 10 și Xperia 10 Plus sunt ușor de ținut în mână și sunt protejate cu sticlă Corning Gorilla 5, care le asigură rezistența și durabilitatea.

Formatul este ciudat la prima vedere și probabil de mai obișnuiești cu el după ce vezi filme sau jocuri, deocamdată doar trei jocuri sunt disponibile pe format 21:9 (Fortnite, Asphalt 9 și Arena of Valor).

Funcția de înregistrare video a modelelor Xperia 10 și Xperia 10 Plus aduce format 4K, cu rată de aspect de 21:9, se poate utiliza și un format de 1:1 pentru postările pe Instagram. Ambele modele au cameră foto duală, dar Xperia 10 are senzori de 13+5 megapixeli și cel cu Plus are 12+8 megapixeli. La Xperia 10 este doar un senzor de adâncime de câmp, dar la Xperia 10+ este o cameră cu zoom optic 2X.

Xperia 10 și Xperia 10 Plus includ tehnologia audio avansată High-Resolution Audio oferită de Sony, fiind prevăzute implicit cu tehnologia LDAC. Puteți asculta muzica în formă autentică, chiar și în cazul redării wireless. Tehnologia Digital Sound Enhancement Engine (DSEE HX) oferită de Sony îmbunătățește calitatea fișierelor audio comprimate până la o calitate a sunetului apropiată de rezoluția înaltă – readucând la viață melodiile preferate și subtilitățile înregistrării originale și oferind senzația de spectacol în direct.

Xperia 10 este prevăzut cu platforma Qualcomm Snapdragon 630, iar bateria are o capacitate de 2870 mAh. Xperia 10 Plus este prevăzut cu platforma Qualcomm Snapdragon 636 m bateria sa având o capacitate de 3000 mAh.

Telefoanele sunt cu Android 9.0 Pie și se lansează pe anumite piețe chiar din 25 februarie. Conform zvonurilor, prețurile lor sunt de 350 de euro și, respectiv, 430 de euro.