Sony Xperia Z Ultra ar putea fi un competitor pentru Galaxy Note, cu display mare Full HD și tehnologie hardware impresionantă, dacă zvonurile se adeveresc. Mai mulți bloggeri francezi au primit invitație la un eveniment Sony pe 4 iulie, care promite „o surpriză de proporții„. Zvonurile vorbesc despre un phablet, cu ecran Full HD de 6.44 inch, procesorul cel mai puternic, Snapdragon 800. Alte detalii nu sunt disponibile acum. Sony a avut super-succes după ce a lăsat tradiția la o parte și a lansat Xperia Z, cu display de 5 inch și dotări foarte bune. Deși este scump, a generat vânzări record. Iar acum japonezii merg mai departe.

Sony Xperia Z Ultra
Sony Xperia Z Ultra

Evident, Sony nu va rata ocazia să aducă propriile tehnologii cu care se laudă pe noile device-uri. Cu alte cuvinte ecranul va fi cu tehnologie Triluminous, care vine de la televizoare și a fost adaptată la tablete și laptopuri. Apoi camera foto va fi cu senzor Exmor R și tehnologii foto speciale dezvoltate la linia de camere Sony. Va include tehnologie NFC (near field communications) pentru conectarea la accesorii și transfer rapid de fișiere.

Qualcomm Snapdragon 800 este un quad-core la 2,2 GHz, deja puterea de procesare o depășește pe cea din laptop. Va avea 2GB de RAM pentru aplicații, procesor grafic Adreno 330, 16GB pentru stocarea datelor și slot pentru carduri.

Via

ads