Asus Zenfone 5, care abia a ajuns în România, a trecut prin testele DXOMark pentru camera foto/video și a obținut scoruri foarte bune. Nota medie este de 90 de puncte, similar cu Google Pixel, printre cele mai bune terminale foto. Are 93 de puncte la fotografie și 86 de puncte pentru filmare.

Asus Zenfone 5 este un terminal mid-range, cu procesor destul de slăbuț, dar în rest se descurcă foarte bine la toate capitolele, are design foarte bun și camera foto care se dovedesc foarte bune. Camera foto de pe spatele telefonului este duală, are un senzor de 12 megapixeli cu lentilă echivalent 24mm, precum și o cameră secundară de 8 megapixeli cu o lentilă cu unghi larg. Senzorul principal are 1/2.55 inch, nu este tocmai cel mai mare, iar apertura este f/1.8. Al doilea senzor are dimensiunea de doar 1/4 inch, iar lentila este f/2.2 cu echivalentul a 12mm. Camera foto stă foarte bine pentru pozele de zi cu zi, are culori bune, expunere corectă, fără zgomot de imagine și un focus rapid și corect, spun cei de la DXOMark.

Pe partea de filmare, Asus Zenfone 5 obține un scor total de doar 86 de puncte, ceva mai slab decât la fotografie. Video iese în general ok, cu culorile bune și expunere corectă, dar filmarea nu are toate detaliile care se văd pe fotografie. În orice caz nu este la nivelul obținut de cele mai bune device-uri pe video: Huawei P20 Pro și Pixel 2. De asemenea pe video apare și zgomot de imagine, uneori contrastul nu e bun, apar artefacte și nici stabilizarea nu e perfectă. Dar să nu uităm că este un smartphone accesibil.

Nu luați totdeauna de bune testele DXOMark, mai diferă uneori de realitate sau promovează câte un client mai generos. Dar în general când găsiți multe review-uri pozitive, cam așa stă treaba și veți avea parte de un produs cu adevărat interesant. Pe pagina lor de review găsiți poze făcute cu Asus Zenfone 5 și o comparație cu cele mai bune camere foto de pe smartphone testate de ei.