Am scos Nokia 3 din cutie și mi-am dat cu părerea. Este cel mai ieftin telefon cu Android de la Nokia, compania relansată acum de HMD Global. Comparabil cu modelele ieftine de la Samsung de anul trecut, dar cu un preț foarte bun. Design-ul este punctul forte.


Impresii privind Nokia 3

După cum am scris și la prima întâlnire, nu trebuie să uităm că este un telefon ieftin. Are ecran de 5 inch cu rezoluție 720p, procesor Mediatek MT6737, un quad-core la 1.4 Ghz, 2 GB de RAM, stocare internă de 16GB și o baterie de 2650 mAh. Telefonul este solid, bine făcut, cu marginea metalică, are o senzație plăcută în mână. Camera foto pe spate este de 8 megapixeli, iar la fel are și camera foto frontală.

Îmi place design-ul, este foarte subțire, bine lucrat, chiar îți lasă senzația că s-a lucrat destul la el și păstrează un pic din impresia Lumia de telefoane premium. Deși se simte totuși că e plastic, mai ales pe spate. Dar repet, la un telefon de 700 de lei, ce pretenții putem avea.

Nokia 3 are un Android curat, fără alte adăugiri din fericire au ales bine HMD Global. Se mișta absolut decent pentru un telefon ieftin, are toate aplicațiile de care ai nevoie, ba chiar este destul de avansat. Are tehnologie LTE (Cat 4) și se descurcă absolut decent în orice situație. Este genul ăla de telefon Nokia care are inclusiv radio FM. Cardul de memorie poate să fie pînă la 256GB, deci nicio problemă cu stocarea.

Lansarea Nokia 3 în România a fost destul de întârziată, dar trebuie să înțelegem că acum HMD Global este un start-up, chiar dacă susținere din partea unor foști angajați, au acces la marii operatori și la conexiunile anterioare, dar nu mai sunt nici Microsoft, nici liderul global al industriei. Iar producția depinde de Foxconn și rămâne să vedem anul viitor dacă au reușit să facă profit sau rămâne să mai meargă pînă dau faliment iar.

Am povestit în filmul de mai sus câteva impresii, m-am enervat că se mișcă greu, am prezentat conținutul cutii. O să revin cu un review complet în zilele următoare.