Am testat Acer ConceptD 3, modelul de bază din seria dedicată creatorilor de conținut digital. Văzusem acum doi ani un model din serie – ConceptD 5, iar anul trecut am avut la test modelul ConceptD 3 Ezel, adică modelul cu ecran rotativ. Sunt dispozitive arătoase și bine dotate, iar modelul testat acum nu face excepție.
Pro și contra Acer ConceptD 3
Avantaje:
- design plăcut, alb;
- ecran validat Pantone, Delta E <2;
- hardware puternic;
- conectivitate bună;
Dezavantaje:
- în general creatorii 3D au nevoie de mai multă putere;
Detalii tehnice Acer ConceptD 3
Ecran: 16 inch, IPS LCD, WUXGA, Pantone, Delta E<2
Procesor: Intel Core i7-11800H 11th Gen
GPU: Nvidia RTX 3050 Ti
Memorie: 16 GB RAM
Stocare: 1TB SSD
Greutate: 1.41 kg
Baterie: 56Wh
OS: Windows 11 Pro
Tehnologii: Bluetooth 5.0, Wi-Fi A
Preț: N/A
Dă nota ta înainte de a merge mai departe:
Impresii după testare
ConceptD este seria de laptopuri Acer dedicate creatorilor de conținut. Pentru cei care fac proiecții 3D, grafică, video sau jocuri video. Desigur, gama 3 este varianta entry-level, mai slab dotată și mai accesibilă. Însă este suficient de dotat pentru majoritatea activităților. Ba fiind dotat cu RTX 3050 Ti cred că puteți accesa și majoritatea jocurilor video, chiar dacă nu este un dispozitiv realizat pentru gaming. Modelul ConceptD 3 Pro vine cu o placă Nvidia din seria profesională, pentru creatori: Nvidia T1200.
Este un laptop tipic pentru Acer: are cam toate dotările de care ai nevoie, este rezistent, arată decent și nu costă foarte mult. Nu avem un preț fix pentru această configurație, însă am scris despre suficiente modele Acer ca să știu că ele nu vin cu prețuri foarte mari.
Ecranul este de 16 inch, gândit special pentru productivitate și activități grafice. Are rezoluția 1920×1200 de pixeli, este validat Pantone și are Delta E<2. Suprafața este acoperită cu un material ceramic care nu se păstrează și păstrează temperatura rece în zona palmrest. Comparativ cu aluminiul normal, aliajul MgAl (magneziu-aluminiu) este cu 20% mai ușor și aproape de două ori mai rezistent la aceeași grosime, asigurând un design solid al corpului, însă extrem de ușor.
Procesoarele Intel Core din a 11-a generație motorizează laptopurile pentru creatori. Având o frecvență de până la 4,6 GHz și 8 nuclee cu 16 fire de execuție, puteți crea, edita și partaja cu ușurință fișierele multimedia și videoclipurile, mai rapid ca oricând. Cu încărcarea accelerată a aplicațiilor și a conținutului puteți realiza simultan mai multe sarcini. Experiența este susținută memoria DDR4 cu până la 16 GB, SSD-ul PCIe de până la 1 TB și placa video Nvidia 3050 Ti.
Performanța ridicată nu trebuie să însemne un dispozitiv încins sau ventilatoare care să facă zgomot. Acer a dotat acest model cu ventilatoare duble de înaltă eficiență, plus tehnologie de răcire specială. Au redus nivelurile de zgomot sub 40 dBA4 și sunt destul de bune pentru a răci sistemul.
Laptopul este echipat cu conexiuni rapide asigurate de Intel Wi-Fi 6 (Gig+). Dispune de un slot SD 7.0, o intrare MiniDisplayPort și porturi Thunderbolt 4 USB Type-C. Tastatura de dimensiune normală are taste speciale pentru opțiuni media care vă permit să decupați rapid imagini sau să comutați între profilurile de culori. TrackPad-ul de dimensiune mai mare și retroiluminarea delicată vă ajută să vă finalizați sarcinile rapid și simplu chiar și în cele mai întunecate camere. Am fost și eu surprins să văd că are două butoane de Power, unul pe tastatură și unul lateral. Cred că este special pentru creatorii care apasă din greșeală cel din dreapta-sus și apoi aleg să îl dezactiveze de tot. Atunci rămân cu butonul de pe laterală.
Concluzii
Acer ConceptD 3 (cod Z9HC) este un model de stație grafică mobilă, dotat destul de bine, dar genul entry-level. Eu aș merge fie pe 5, fie seria de top care este 7. Pentru flexibilitate maximă cred că merge un dispozitiv Ezel cu ecran rotativ. Însă fiecare alege după posibilități și după buget. Un dispozitiv mai performant te face însă productiv și scapi mai rapid și mai ușor de sarcinile zilei.
Să vedem la ce preț ajunge în magazine acest model și apoi vă spun dacă merită cumpărat sau există alternative mai dotate.