Acer ConceptD 5 CN515-51G este genul de ultra-portabil bine dotat care vă ajută în călătorie. O alternativă la Macbook Air pentru cei care preferă ecosistemul Windows. Are procesor Intel și grafică AMD, stocare pe SSD rapid și dotări tehnice în general bune. Tocmai testasem ConceptD 5 Pro, aceasta este varianta mai ușoară și mai accesibilă.

review Acer ConceptD 5

Pro și contra

Avantaje:

  • design excelent – am prins modelul alb;
  • ecran 4K UHD;
  • procesor Core i7;
  • grafică Radeon Vega RX;
  • stocare SSD;

Dezavantaje:

  • nu are puterea de procesare a versiunii Pro;
  • preț relativ mare;

Detalii tehnice

Ecran: 15.6 inch LCD IPS 4K UHD,
Procesor: Intel Core i7-8705G
GPU: AMD Radeon RX Vega M GL
Memorie: 16 GB RAM
Stocare: 512 GB SSD
Dimensiuni: 16.90x360x242 mm
Greutate: 1.50 kg
Baterie: 3220 mAh / 90 W
OS: Windows 10 Pro
Tehnologii: Bluetooth v4.2, WiFi ac, cititor amprente
Preț: de la 8.000 lei

Mai multe detalii tehnice găsiți pe site-ul Acer România.

Review Acer ConceptD 5

Am testat multe dintre noile serii de laptopuri Acer și sunt fan Nitro și Predator. De data asta însă am testat un laptop potrivit pentru creatorii de conținut. Dacă ConceptD 5 Pro este un adevărat dektop al creatorilor de conținut digital, acest model, Acer ConceptD 5 CN515-51G este versiunea ultra-portabilă. Are destulă putere pentru majoritatea aplicațiilor, dar în același timp are și autonomie. În primul rânt trebuie spus că este un laptop show-off, făcut astfel încât să atragă toate privirile.

Display-ul este unul de calitate foarte bună, optimizat pentru video 4K. Este un IPS LCD, rezoluție 3840 x 2160, format clasic de 16:9, ideal pentru conținutul video. Modelul testat de mine a venit cu procesorul quad-core Intel Core i7-8705G, cu frecvențe de 3,1 GHz. Este din segmentul premium, cu opt fire de execuție și poate atinge cu Turbo 4,1 GHz. Are scoruri bune în teste și o este cam pe locul doi în seria de procesoare pentru portabile. Laptopul are accelerator grafic AMD Radeon RX Vega M GL (RX Vega 870), este o placă integrată cu 4GB de VRAM. Are frecvențe de la 931 la 1.011 MHz, iar performanța este decentă. Modelul de test a venit cu 16 GB de RAM și un SSD de 512GB.

Toate astea sunt într-un corp subțire și ușor, are doar 1,5 kilograme. Are o baterie 4-cell conform producătorului are 3.220 mAh și 90W. Ar trebui să țină maximum 7 ore conform specificațiilor, dar la modelul care a circulat la test (sample) abia trecea de 2 ore.

Opțiunile de conectivitate sunt decente, dar să nu uităm că este un ultra-portabil. Totuși, are trei porturi USB, unul Type-C, 1 Display Port Mini, mufă de LAN și HDMI. Adică are cam tot ce ai nevoie dacă ești creator digital. În plus, are cititor de carduri integrat spre deosebire de vesiunea Pro care nu avea.

Teste hardware

Nefiind un sistem de gaming nu am rulat majoritatea testelor obișnuite, doar câteva să ne dăm seama de performanță overall. Scorul din Novabench este destul de bun, nu spre top unde cifrele se duc spre 3.000 de puncte, dar nici spre coada clasamentului. Este undeva peste 1.500 de puncte, adică foarte bine pentru un sistem ultra-portabil. Am găsit online o variantă ceva mai scumpă, care vine cu placă video Nvidia RTX 2060, cântărește vreo 2,1 kilograme, iar prețul este cu doar 2000 de lei mai scump. Această versiune cred că are performanța optimă pentru creatorii de filmări sau design 3D.

Concluzii

Acer ConceptD 5 este genul de laptop ultra-portabil pentru creatorii care călătoresc des. Da, nu are performanța unui model vârf de gamă, în schimb compensează prin cele 1,5 kilograme și un încărcător ultra-ușor. Are mperformanță decentă, peste media sistemelor testate la nivel global, se va ocupa decent de toate sarcinile. Dar este un sistem ultra-portabil, nu are performanța unui laptop din seriile de gaming sau de editare grafică Pro. Este o alternativă la Macbook Air pentru cei care vor să lucreze pe Windows.

Galerie foto