Am avut ocazia să testez Acer EI242QR, un monitor curbat entry pentru pasionații de jocuri. Punctul lui forte este rata de refresh de 144Hz. Oferă culori bune la rezoluție FullHD și este suficient pentru cei care sunt la început de drum în domeniul jocurilor.
Acer EI242QR

Pro și contra Acer EI242QR

Avantaje:

  • ușor de montat și instalat;
  • conectivități suficiente;
  • ecran curbat pentru jocuri imersive;
  • preț bun;

Dezavantaje:

  • curbura îl face să pară mai mic;
  • preferam un format 21:9 sau similar;

Detalii tehnice Acer EI242QR

Ecran: 23.6″ FHD Curved E2E (VA)
Rezoluție: 1920×1080 pixeli
Rata de refresh maximă: 144Hz
Luminozitate: 250 cd/m2
Timp de răspuns: 1ms
Conectivitate: HDMI, DirectPort, audio out
Contrast: 3000:1
Dimensiuni: 538.8 x 400.9 x 201.6 mm
Preț: N/A

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 1 Media: 4]

Acest review computerblog.ro este posibil datorită Acer România.

Experiența cu monitorul Acer EI242QR

Am testat o serie întreagă de monitoare în ultimul timp. Din când în când aterizează și câte un model de gaming. Acer EI242QR nu este însă vreun Predator sau vreun dispozitiv avansat, ci un monitor mai degrabă entry-level. Are însă ecranul curbat, iar rata de refresh este de 144 Hz. Eu folosesc un model tot de 24 de inch, dar plat, cu margini subțiri. Ăsta deși are o curbură relativ mică mie mi s-a părut mai mic decât cel plat.

Montajul piciorului a fost relativ intuitivă, deși ar fi trebuit puse șuruburile undeva separat. După ce l-am montat complet am constatat că accesul la mufe este destul de dificil. PRactic trebuie întors de fiecare dată cu capul în jos pentru a putea vedea unde să introduci exact alimentarea sau cablul HDMI. Un pic neobișnuit la acest nivel.

Monitorul Acer EI242QR s-a dovedit a fi de calitate bună. Desigur, pentru cei care folosesc în principal jocuri FullHD și cu focus pe cele de acțiune, shootere sau racing. Este compatibil cu AMD Freesync pentru o acțiune mai fluentă. Mi s-a părut o calitate bună a imaginilor, nu lucește și are contrast destul de bun. Jocurile au rulat fluent, fără blur și fără artefacte de imagine. Nimic special, niște CoD, FIFA, Mortal Kombat sau PUBG, toate la un nivel bun. Având formatul FullHD este perfect și pentru vizionat Youtube și alte servicii de streaming video, devenind astfel unul dintre cele mai bune accesorii pentru birou.

Una peste alta Acer EI242QR este o algere bună în special pentru cei aflați la primul setup de gaming. Pentru pretențioși vă recomand seria de monitoare Predator de la Acer, cu performanțe mai bune, dar la un alt nivel de buget.

Galerie foto