Am avut ocazia să testez Acer Nitro 7, un laptop care este gândit pentru entuziaștii jocurilor video, dar nu este în seria de gaming profesionist, ci undeva la mijloc între laptopul de muncă și sistemele dedicate jocurilor. Este performant și are o nouă linie de design extrem de interesantă, iar prețul final nu este mare.
Detalii tehnice Acer Nitro 7
Procesor: Intel Core i7-8750H gen9 (2.20 GHz)
Ecran: 15.6″ FHD (1920×1080) panou de nivel IPS, 144Hz,
Grafică: Intel HD 630 + Nvidia GTX 1650 GPU, 4GB
Memorie: 32GB RAM
Stocare: SSD 1TB WD SATA + 512GB SSD Intel
Conectivitate: WiFi ac, Bluetooth 5.0, USB 3.1 Type-C (1), USB 3.0 Type-A (2), USB 2.0 Type-A (1), HDMI 2.0b, Ethernet, 3.5 mm jack, webcam, Kensington
Sistem de operare: Windows 10 Pro 64
Greutate: 2.22 kg
Experiența cu Acer Nitro 7
Noul design este interesant, mai serios, dar în același timp păstrează liniile de gaming. Tastatura este luminată cu roșu, marginile sunt tăiate pentru un aspect deosebit, pe spate se vede o grilă interesantă pentru sistemul de răcire. Carcasa este metalică, din aluminiu, astfel că se simte foarte plăcut în mână. Este un laptop care îți lasă impresia de solid, trainic, chiar dacă nu este greu. Mi-a plăcut de asemenea că are un alimentator cu fir destul de lung, nu trebuie să cauți prelungitoare.
Mai mult, are procesorul destul de performant și ecranul este bun (FullHD, dar 144Hz rată de refresh). Am testat numeroase dispozitive de gaming în ultima perioadă, Nitro 7 este o variantă bună fără să fie nevoie să faceți un credit nou sau să faceți compromisuri la performanță. Are grile pentru aerisire și pe spate și pe lateral și dedesubt, stă pe niște picioare de cauciuc, deci nu să se încingă prea tare, dar ideal ar fi un stand pentru răcire pentru performanțe maxime.
Procesorul este Intel Core i7-8750H din generația a 9-a, tactat la 2.2 Ghz, are și grafică integrată, dar și o placă video dedicată Nvidia GTX 1650. Procesorul este hexa-core (12 threads), 64-bit, iar tehnologia Turbo Boost de la Intel poate duce frecvența la 4.1Ghz pentru două nuclee, 4.0Ghz cu patru nuclee sau 3.9GHz cu toate nuclele. Are 9MB de memorie cache L3, iar rezultatele sunt bune.
Nvidia GTZ 1650 este însă un produs mediocru, care nu are noile tehnologii GTX (precum Raytracing) și rezultatele sunt de nivel mediu. Dintre generațiile anterioare este foarte puțin peste performanțele GeForce GTX 1050 Ti, ca să vă faceți o idee. Totuși, nu este nici un produs slab, deci se pot juca majoritatea jocurilor de ultimă generație la niveluri decente.
Tastatura este bună, cu butoane mari și bine definite, dar ușor de apăsat și se simt plăcut când tastezi. Iluminarea cu roșu subliniază conceptul de gaming din spate, dar este și pur și simplu utilă când lucrați pe lumină mai slabă. Touchpad-ul este ok, are și el o margine luminată cu roșu, nu am avut nicio problemă cu el.
Laptopul Acer Nitro 7are multiple conectivități, atât pe cablu, cât și tehnologii wireless precum WiFi 802.11ac, Bluetooth 5.0, USB Type-C, Ethernet, mufă de căști și microfon, HDMi, cam tot ce trebuie. Include și difuzoare stereo cu tehnologii audio, cameră web și Windows Hello.
Scorurile din testele de performanță au fost ok, nu s-a încins foarte tare, nu a fost zgomotos. Pe scurt, este un laptop bun, iar laptopurile de gaming sunt tot mai performante, fără să ajungă în vreun fel desktop-ul. Pe de altă parte este și un sistem destul de ușor, așa că poate fi luat pe drum, se poate lucra pe el, vă puteți juca, puteți urmări filmele și așa mai departe.
Concluzii
Acer Nitro 7 este laptopul perfect pentru muncă și pentru distracție, fiind bine realizat, solid și ușor în același timp. Are performanțe aproape de laptopurile de gaming dar este de asemenea destul de ușor pentru a fi luat pe drum. Iar prețul său este destul de bun. Pare o alegere foarte bună dacă doriți un sistem cu care să nu vă bateți capul prea tare în următorii ani.
Unde il gasesc la “sub 4000 lei” in RO?
 
Nu am făcut print screen unde găsisem prețul, iar acum ai dreptate, nu e nicăieri. Probabil am căutat Nitro 7 și găsise vreun Nitro 5 că altfel nu-mi explic diferența. Mai investighez azi.
 
La chinezi cam așa e, dar diferă specificațiile: