Am avut ocazia să testez Acer Nitro Mouse, o soluție ieftină, dar care este ok inclusiv pentru gaming. Au lansat pe piața locală mai multe accesorii buget, ieri v-am prezentat căștile Acer E300. La fel este și mouse-ul, accesibil, dar bine făcut, cu design plăcut, control ok.

Pro și contra Acer Nitro Mouse

Avantaje:

  • design plăcut;
  • specificații decente;
  • preț foarte bun;
  • cablu lung și rezistent;

Dezavantaje:

  • precizie mediocră;
  • doar pentru mâna dreaptă;
  • cam mic pentru mâna mea;

Detalii tehnice Acer Nitro Mouse

rezoluție: 4.000 dpi
Butoane: 8
tehnologie: optic
Conectivitate: USB, cu fir
Culoare: negru / roșu
Greutate: 158 gr
Preț: 199,90 lei la data publicării

Review Acer Nitro Mouse

Era timpul pentru Acer să beneficieze de mai multe vânzări prin extinderea liniei de accesorii. Au mai avut diverși mouși, mai ales în seriile de gaming, gen Predator. Dar acum fac tentativa de a aduce un produs ieftin care arată și se mișcă bine.

Pentru cei care caută un mouse de gaming arătos și accesibil, Acer Nitro Mouse mi se pare una dintre cele mai comode soluții. Mi-a plăcut cum arată și se mișcă suficient de bine, dacă nu ai pretenții de gaming profesionist. Sigur că mulți vor considera că este prea ieftin pentru a avea performanțe, dar de cele mai multe ori multe depind de gamer și nu de dispozitivele folosite.

Mouse-ul are precizie bună, cu 4000 dpi, are suficiente butoane pentru a oferi control maxim și rotițele sunt ok, n-am întâmpinat probleme cu nimic. Butoanele sunt plasate în mod tradițional, doar butonul de burst-fire de la nivelul degetului mare poate fi apăsat din greșeală sau din ce-am citit poate funcționa greșit uneori în jocuri. N-am avut acum ocazia să testez funcția lui, doar vă pot spune că nu am apăsat pe el deloc, nici din greșeală, nici intenționat. Nu m-a deranjat.

Mouse-ul este destul de ușor, se simte totuși plasticul, fără să fie foarte deranjant. Pe mine mă deranjează doar că transpir destul de tare pe suprafețe de plastic. Dar are și destule fante și striații pentru a putea ține mâna comod și nu alunecă, este controlat foarte bine.

Pe scurt: în afara faptului că este cam mic pentru mâna mea, este un mouse bun, cu care vă faceți treaba, chiar dacă este un mouse ieftin. Orice junior care acum se apucă de jocuri video se va descurca ok cu acest gen de mouse.

Concluzii

Acer Nitro Mouse este o opțiune ieftină, dar aduce design bun și se mișcă suficient de bine. Este realizat corect, stă plăcut în mână și este ușor de controlat. Butoanele sunt programabile. Doar că este făcut pentru mâna dreaptă și pentru mâinile mai mici.

Galerie foto