Am testat Acer Swift 3 SF314-59, un model actualizat cu procesoare Intel din generația 11 și tehnologii noi precum WiFi 6 și senzor de amprente. .


review Acer Swift 3 SF314-59
 

Pro și contra Acer Swift 3

Avantaje:

  • ultracompact și puternic;
  • solid și ușor;
  • autonomie mare;
  • preț ok;

Dezavantaje:

ads
  • nu are GPU dedicat;
  • conectivitate limitată;

Detalii tehnice Acer Swift 3

Ecran: 14 inch, FHD, non-touch
Procesor: Intel Core i5 1135G7
GPU: Iris Xe Graphics
Memorie: 16 GB
Stocare: 512GB
Camera: HD
Dimensiuni: 323.4 x 15.95 x 218.9 mm
Greutate: 1.2 kg
Baterie: 10 ore
OS: Windows 10 Pro
Tehnologii: Wifi 6, Bluetooth 5, senzor amprentă
Preț: 4.150 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 4 Media: 3.8]

Acest review computerblog.ro este posibil datorită Acer România.

Review Acer Swift 3 SF314-59

Testasem anul trecut și versiunea anterioară. Este actualizat acum noile tehnologii de ultimă generație. Da, a primit și el o certificare Intel Evo. Astfel, vorbim despre un portabil ușor, dar performant, cu autonomie mare. Un dispozitiv pentru birou și pentru cei care trec la freelancing. Nu este însă un laptop pentru jocuri video sau editare foto/video.

Exteriorul arată similar cu modelul de anul trecut, tot metalic. Este solid, rezistent și se descurcă bine în aproape orice situație. Acum avem și tehnologie WiFi de ultimă generație, WiFi 6, mai rapidă. Stocarea este pe SSD, ceea e face ca totul să se miște ultra-rapid. Dispune de suficientă memorie RAM, iar noua grafică Intel Iris Xe se apropie de nivelul plăcilor dedicate. Oferă o experiență oricum peste nivelul cipurilor integrate din generațiile anterioare.

Acer a realizat o ediție a acestui laptop dotată cu Intel Core-i7 și cu placă grafică dedicată din seria Nvidia MX. Însă bineînțeles că va crește și prețul corespunzător. Eu am testat varianta cu i5 și cu grafica integrată.

Dacă la tehnologii wireless stă bine, e mai greu pe partea de porturi. E de înțeles din cauza dimensiunilor. Are două porturi USB normale, unul 3.1 și unul 2.0, plus USB Type-C. Plus mufă HDMI și o mufă de călti 3.5 mm jack. Majoritatea utilizatorilor vor avea nevoie pentru birou de un hub USB, probabil pe Type-C, care să ofere acces la toate celelate: LAN, HDD-uri externe, imprimantă/scanner și toate celelalte.

La autonomie a stat bine, peste 10 ore de utilizare. Evident, dacă puneți jocuri non-stop se va duce bateria mai rapid.

Concluzii

Acer Swift 3 SF314-59 este un laptop ultra-portabil care oferă și putere de procesare, dar și autonomie. Este dedicat profesioniștilor care călătoresc des și antreprenorilor care au nevoie de o soluție mobilă. Este ideal pentru tineri, pentru elevi și studenți, dar și pentru cei care acum încep activiatea după ce au ieșit de pe băncile școlii. Este ușor, compact, dar în același timp rezistent. Mi se pare o alegere bună. L-am găsit la eMAG la un preț de 4.150 lei.

Galerie foto