Am testat Acer Swift 5 (cod SF514-55T), modelul cu procesoare Tiger Lake. Este o actualizare de ultimă generație pentru modelul testat acum doi ani Acer Swift SF514-52T.

review Acer SF514-55T

Pro și contra

Avantaje:

  • un dispozitiv ultra portabil rezistent;
  • design modern și tehnologii actualizate;
  • autonomie decentă;
  • performanță bună;

Dezavantaje:

  • preț măricel;
  • nu are grafică dedicată;

Detalii tehnice

Ecran: 14 inch, 16:9, 1920 x 1080 pixel 157 PPI, 60Hz
Procesor: Intel Core i7-1165G7, gen 11
GPU: Intel Xe
Memorie: 16 GB RAM
Stocare: 512 GB SSD
Dimensiuni: 319x207x14.9 mm
Greutate: 1.03 Kg
Baterie: 4-cell
OS: Win 10
Tehnologii: Bluetooth v 5.0, USB Type-C, WiFi ac, USB 3.2, HDMI
Preț: 999-1.300 dolari

Mai multe informații găsiți pe site-ul oficial Acer.

Review Acer Swift 5

Acer Swift SF514-55T mi s-a părut modelul ultraportabil ideal pentru cei din companii. Este compact și ușor, dar realizat solid și rezistent, capabil să ruleze aplicații de tip Office, dar fără să fie dotat cu hardware necesare jocurilor video, astfel încât va ține oamenii la treabă. Are autonomie mare, design plăcut, tastatură eficientă și un Touchpad decent. Tastele sunt iluminate pentru a fi mai vizibile pe lumină slabă, iar laptopul suportă autentificarea cu Windows Hello și are chiar cititor de amprentă pentru deblocarea mai rapidă. De asemenea are opțiuni de conectivitate multiple și te descurci cu el aproximativ în orice situație.

Practic sunt îmbunătățiri la aproape toate nivelurile. Procesoarele din generația a 11-a de la Intel aduc multiple îmbunătățiri. Conform Intel, puterea de procesare pentru conținut grafic a crescut de 2.7 ori, iar productivitatea de birou cu cel puțin 20%. Placa grafică integrată Intel Xe Graphics a fost lăudată de toată presa de tehnologie, se zice că depășește plăcile dedicate entry-level de la Nvidia sau AMD. Printre noile caracteristici sunt: creșterea autonomiei sistemului, răspuns mai rapid la comenzi, trezire rapidă a sistemului, încărcare mai rapidă.

Intel Core i7-1165G7 are 4 nuclee și 8 fire de execuție, 96 de unități de procesare grafică. Dispune de 12MB de memorie cache și poate atinge 4.7Ghz cu ajutorul Turbo Boost. Placa grafică este la 400Mhz, dar poate atinge 1.3GHz la nevoie. Pe scurt, rezultatele la teste arată aproape de laptopuri de gaming pe care le-am testat anterior, din segmentul mai accesibil. Totuși, nu cred că are suficientă performanță pentru jocurile mai avansate. Este cam la 60% din nivelul unui laptop de gaming de top în ziua de astăzi.

Vedeți mai jos în galerie și testele realizate, dar și cum arată. Din punctul meu de vedere, este ideal pentru drumuri lungi. Fie că mergi cu avionul, fie cu trenul sau autocar, un astfel de laptop te lasă să lucrezi fără să-ți bați capul. Nu trebuie să cari un laptop de 5 kilograme sau să stai cu frica că rămâi fără baterie. Ține destul de mult, nu chiar 12 ore cum spun ei, dar destul de mult. Pe de altă parte este și destul de performant, se mișcă repede și îți ușurează orice activitate. Pe scurt, este recomandabil.

Concluzii

Acer Swift 5 SF514-55T mi-a lăsat o impresie foarte bună. De la designul ultrasubțire, la materialele premium, la tasatura iluminată, totul îți dă senzația de încredere. Este foarte solid, stă plăcut în mână, este ușor și confortabil de utilizat. În același timp răspunde rapid la solicitări și are putere de procesare avansată. Desigur, nu este un sistem foarte ieftin. Dar pentru cei din companii este alegerea perfectă pentru deplasări.

Galerie foto