Am testat un monitor de gaming Acer Nitro VG270U, un monstru cu diagonala de 27 de inch, pe care am avut ocazia să îl testez împreună cu desktop-ul de gaming Acer Orion.


Pro și contra Acer Nitro VG270U

Mi-a plăcut foarte mult la acest monitor:
– design-ul și realizarea;
– rată de refresh 144 Hz;
– standul reglabil;
– conectivitate multiplă;

Rămâne de discutat:
– nu este un montior ieftin;

Impresii la prima utilizare

Am mai avut ocazia să testez și laptop-uri, dar și desktop-uri de gaming, plus PS4 Pro cu care m-am obișnuit rapid. Pot să spun că îmi plac jocurile și îmi pare rău că nu am mai mult timp la dispoziție pentru ele. Destul de rar testez monitoare, în special cele din zona de gaming. Dar ele trebuie să recunosc că fac experiența din joc mai bună. La PS nici nu m-aș descurca fără un monitor mare, cu culori foarte bune.

Recunosc însă că gamingul pe PC este însă diferit, aici este nevoie de un monitor mai de calitate, iar Acer Nitro VG270U este perfect. Este un monitor de gaming pentru pasionați, cu tehnologia AMD Freesync. Dacă aveți un sistem cu placă video AMD puteți beneficia de FreeSync, astfel veți avea o imagine fără întreruperi sau sacadări. Are o rezlutie de 2560×1440 pixeli și vine echipat cu un panou de calitate de tip IPS. Prețul pe site-ul oficial este de 2500 de lei la eMAG. Probabil va scădea în următoarea perioadă. Există de asemenea în magazine un monitor similar cu rezoluție FullHD care este mult mai accesibil ca preț.

Designul este plăcut, tipic de gaming, cu negru și cu roșu. Ecranul are parte de margini subțiri, astfel se pot combina două sau mai multe monitoare fără că ramă să deranjeze. Diagonală este de 27 inch, potrivită pentru gaming. Pentru conectivitate avem la dispoziție porturi HDMI și Displayport. Luminozitatea de 350 nits este relativ mare. De asemenea, monitorul integrează două difuzoare a câte 2w, și oferă un sunet decent pentru cât sunt de mici.

Mi-a plăcut standul bazat pe un picior în formă de V, dar să țineți cont că are reglaj doar față/ spate. Acest monitor nu are cotron pe înălțime, nu se poate regla. Iar pentru acces la meniul și la setări are butoanele pe partea dreaptă, relativ ușor de accesat.

Concluzii

Acer Nitro VG270U este un monitor dedicat pasionaților de gaming care îmbină tehnologia AMD Freesync cu performanța. Rata de refresh de 144 de herți și rezoluția mare ajută la redarea de imagini de o calitate foarte bună. Pentru cei care joacă diverse aventuri bazate pe grafică este perfect, intrați direct în mijlocul aventurii. Prețul la eMag este 2.500 de lei, dar sunt convins că se va reduce pe viitor.

Galerie foto