Am avut ocazia să testez un Android TV, un televizor Philips 55PUS7304/12, botezat “The One” sau “The One to watch”. Este seria nouă de Smart TV cu ecrane LED și sistem de operare Android, cu diagonală de 55 de inch.

Philips The One 55PUS730412

Detalii tehnice

Display: LED 55″ 4K UHD
Diagonală: 139 cmâ
Rezoluție maximă: 3840 x 2160 pixeli
Format: 16:9
Procesor imagine: P5 Perfect Picture Engine
Tehnologii imagine: HDR10+, Dolby Vision
Altele: Ambilight + Hue integrat
OS: Android 9.0 (P)
Procesor: quad-core
Stocare internă: 16 GB
Conectivitate: WiFi, Bluetooth
Sunet: 20W

Modelul de test a ajuns la review de la Philips România.

Experiența cu TV Philips The One

Zona de televizoare trece și ea printr-o situație similară cu zona de smartphone, în timp ce la vârf competiția continuă acerb, modelele mari și cu rezoluții 8K sunt relativ scumpe, iar companiile și-au consolidat ofertele din zona mid-range anul acesta. După ce am testat mai multe televizoare LED și OLED, pot să vă spun că pentru a obține un raport calitate/preț bun trebuie să alegeți o diagonală medie și un model cu tehnologii de imagine și procesor bun. Iar aici se înscrie și modelul Philips testat.

Producătorul a schimbat anul acesta liniile de televizoare, iar noile modele premium au ecrane OLED+, în schimb linia de produse consumer are ecrane LED. Mă mir că nu au trimis iar un model 8K OLED, cum se întâmpla de obicei și am avut ocazia să testez un televizor pentru zona consumer. Am fost surprins că a ajuns la teste un astfel de televizor, botezat The One, adică el este alesul atunci când vreți să cumpărați ceva nou. Denumirea tehnică este Philips 55PUS7304/12, adică are diagonala de 55 de inch (139 centimetri). Dintre modelele testate recent este cel mai compact, lucru care mi-a oferit o calitate a imaginii mai bună decât pe televizoarele de peste 65 de inch. Dar totul depinde de calitatea conținutului urmărit și de sursele folosite.

Philips 55PUS7304/12 are foarte multe tehnologii de imagine, printre care HDR+ și Dolby Vision, dar și sunet Dolby Atmos. Are și mod special pentru gaming-ul pe console, este perfect pentru PlayStation 4. Procesorul de imagine Philips P5 Perfect Picture Engine permite redarea conținutului la o calitate foarte bună. Pe acest model s-au văzut bine și canalele SD, nu doar cele Full HD sau sursele de calitate mai bună. Culorile sunt vii, surprinde mai multe detalii din imagine, iar tonurile pielii arată natural.

Sunt “fan de mic” al tehnologiei Ambilight, acum este prezentă pe trei laturi, iar jocul de lumini te introduce în atmosfera filmului sau în cea de joc. Cu Philips Ambilight filmele şi jocurile sunt mai captivante, iar ecranul va părea mai mare decât este. LED-urile inteligente de pe marginile televizorului proiectează culorile de pe ecran pe pereţi şi în cameră, în timp real. Obţii iluminare ambientală perfect sincronizată.

Android TV nu este neapărat cea mai bună variantă, dar nici nu poți să ignori cel mai popular sistem de operare de pe planetă. Zic că nu e ideal pentru că se mișcă mai greu și are unele momente de așteptare. Dar ca nivel de aplicații disponibile, conținut, jocuri, știm cu toții că Android este acum cea mai populară platformă, deci ai de unde alege. Sigur, nu chiar toate aplicațiile de telefon sunt și pe televizor, dar Android TV permite de asemenea o conectare rapidă cu telefonul și puteți reda de pe el conținut de asemenea.

Telecomanda este clasică, dar există și aplicație pentru smartphone din care se pot controla diverse funcții ale televizorului. Nu este însă nici ea realizată extraordinar, ar fi fost utilă o implicare mai activă a Google în dezvoltarea aplicațiilor de telecomandă pentru Android TV. Totuși, te descurci până la urmă. Fiind un Android TV ai parte de asistentul Google cu toate funcțiile sale inteligente și de asemenea este compatibil cu Alexa. Poate fi folosit împreună cu Google Home sau Amazon Echo.

Dacă imaginea s-a dovedit de o calitate foarte bună, culori intese și detalii excelente, nu același lucru putem spune despre sunet. Da, este suficient pentru utilizarea normală, dar pentru filme și pentru jocuri video, un soundbar special este necesar pentru o atmosferă mai apropiată de sala de cinematograf.

Concluzii

Philips The One 55PUS7304/12 este genul de televizor pe care îl iei acum și îl mai schimbi peste 5 ani. Este un produs bun, cu o calitate a imaginii foarte bună, destul de mare pentru living și cu ajutorul Ambilight te introduce în atmosfera filmului sau a jocurilor favorite. Pe de altă parte nu este un produs foarte scump, iar asta înseamnă că va avea destui clienți anul acesta. Ce vă pot spune este că merită investiția și nu o să regretați că l-ați ales.

Galerie foto