Am văzut la IFA Berlin 2017 noile dispozitive de sport și fitness lansate de Samsung, respectiv Gear Sport, Gear Fit2 Pro și căștile Gear IconX. Vă povestesc pe rând despre fiecare și puteți vedea și clipul filmat la standul Samsung.Samsung Gear Sport

După Note 8, cea mai importantă lansare Samsung de la IFA Berlin o reprezintă Gear Sport. În ultimii ani am fost la lansarea Gear S2 și apoi la evenimentul de prezentare Gear S3, iar ceasul Samsung a devenit un gadget pe care toată lumea vrea să-l aibă. Scrisesem și despre primul Gear S, dar era complet diferit de seria actuală. Noul Gear Sport îmbină caracteristici din ambele tabere. Este un ceas care arată premium și are toate funcțiile unui produs de top, dar este în același timp rezistent la apă, praf, căderi, fiind pregătit pentru o viață activă.

Are celebra rotiță de control, care la Samsung Gear S2 și S3 permite controlul ceasului, ecranul este Super AMOLED de 1,2 inch, include senzori de mișcare și GPS, de asemenea senzor de monitorizare a pulsului. Bateria este de 300 mAh, iar cei de la Samsung care mi-au prezentat ceasul spun că rezistă pînă la 4 zile, deși va trebui dezactivat GPS-ul pentru asta. Cu localizarea activă autonomia scade.

Pe lângă simplele opțiuni de a schimba fețele ceasului, Gear Sport oferă acces la foarte multe aplicații, inclusiv cele mai utilizate aplicații de fitness. Are o galerie de fotografii pe care puteți vedea poze și are memorie internă pe care puteți încărca muzica favorită.

Problema cea mai mare a acestui produs va fi prețul. Dacă vine la același preț cu Gear S3, nu cred că va avea prea mulți utilizatori reali. Dar dacă prețul va fi mai aproape de banda fitness, ar putea fi destul de popular.

Fit2 Pro și Icon X

Vedeți în clipul de mai sus cum arată Fit2 Pro și Icon X, sau dacă vreți să citiți toate detaliile tehnice, ele sunt aici. Încep cu banda de fitness, este un produs dedicat sportivilor, au rafinat produsul Gear Fit pe care îl testasem, ecranul este tot OLED, destul de curbat, banda e ușoară și stă comod pe mână, arată foarte bine. Are toate funcțiile de monitorizare a activităților, inclusiv GPS și senzorul de puls.

Acum banda este rezistentă la apă și praf și puteți înnota cu ea, știe să monitorizeze și activitățile de la bazin. Costă vreo 200 de dolari, nu știu exact prețul din Europa, dar la noi de obicei puneți 200 de euro plus taxe, deci e mai scumpă.

Căștile Gear Icon X 2017 aduc câteva îmbunătățiri esențiale. Senzorul de puls care consuma multă energie a fost eliminat și acum au un nou senzor cu infraroșii. De asemenea, carcasa căștilor include baterie și se pot reîncărca. Au autonomia crescută la 5-6 ore. Au stocare internă pentru a putea încărca muzică pentru sport și au un asistent digital care va analiza activitățile efectuate și vă oferă sfaturi pentru mai multă eficiență.