Am testat Asus TUF-AX5400, un router puternic pentru gaming cu Wi-Fi 6. Compania taiwaneză și-a folosit experiența acumulată cu brandul ROG, pentru a crea TUF (The Ultimate Force). Este un brand tânăr, din 2018. Este conceput pentru cei ce doresc produse ce oferă rezistență superioară, produsele TUF fiind testate riguros în privința stabilității și a durabilității.

Pro și contra Asus TUF-AX5400

Avantaje:

  • include numeroase opțiuni de conectare, inclusiv USB;
  • are șase antene pentru un semnal mai puternic;
  • este ușor de instalat și controlat din aplicația mobilă;
  • oferă viteze mari de trafic de date;

Dezavantaje:

  • ;

Detalii tehnice Asus TUF-AX5400

Standard: Wi-Fi ax (a/b/g/n/ac)
Procesor: 1.5 GHz tri-core
Memorie:  512 MB RAM
Stocare: 256 MB Flash
Frecvențe: 2.4G Hz / 5 GHz
Viteze atinse: 574+4804 Mbps
Dimensiuni: 268 x 180 x 160 mm
Greutate: 600 gr
Tehnologii: IPv6, USB 3.2 Gen 1 x 1, OFDMA, Beamforming, AiMesh 4G dongle, Game Boost, Alexa Skill
Preț:

Mai multe specificații găsiți pe site-ul Asus.

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 3 Media: 5]

Impresii după testare

Am testat numeroase routere Wi-Fi6 în ultima perioadă și reprezintă varianta ideală pentru gaming și divertisment fără întreruperi. Un astfel de router suportă cu siguranță mai multe dispozitive. Adică și PC de gaming, dar și consola de jocuri, telefoanele membrilor familiei și așa mai departe. Are acoperire foarte mare, semnal puternic și foarte stabil. Nu veți avea întreruperi sau sacadări în jocuri, dar nici la streaming de video 4K și alt tip de conținut multimedia.

Routerul Asus este simplu de instalat și configurat. Doar pui în el cablul de internet. Îl conectezi la priză și apoi îl accesezi cu aplicația mobilă Asus Router. Practic, fără să exagerez, în 30 de secunde era up and running. Bine, eu am router Asus pe care îl puteți descoperi în screenshot-urile de mai jos. Așa că aplicația este deja instalată și mi-a fost foarte simplu să îl conectez și configurez. Doar urmezi pașii din aplicație.

Modelul are câteva funcții dedicate pasionaților de gaming. Are un port special pentru jocuri, care prioritizează tot traficul. Pune acolo PC-ul pentru jocuri sau consola PlayStation sau Xbox. Oricum, merge netul excelent și pe celelalte porturi, dar și wireless. Wi-Fi 6 este standardul de următoare generație pentru produsele wireless, așa cum 5G este pentru 4G. Mai rapidă, mai stabilă, cu lărgimi de bandă mai mari.

Are alte funcții smart. De exemplu simplifică port forwarding prin Open NAT. Elimină configurațiile manuale frustrante și complicate. Are suport ASUS AiMesh, se poate crea și administra o rețea mesh flexibilă, fără întreruperi pentru toată casa, cu routere compatibile cu AiMesh.

Routerul TUF Gaming AX5400 vă oferă cea mai largă acoperire WiFi posibilă. Utilizează OFDMA, o nouă tehnologie în WiFi 6 care permite semnalelor să circule mai departe decât în WiFi 5. Cu o configurație MIMO 4×4 și antene separate de 2,4 GHz și 5 GHz pentru a reduce interferența, împreună cu alte îmbunătățiri precum beamforming, care concentrează semnalul. spre fiecare dispozitiv, TUF Gaming AX5400 ajunge în fiecare colț.

Include câteva moduri presetate pentru optimizare. De exemplu, gaming sau mod de mobile gaming. Mod pentru streaming pentru seara de Netflix sau mod pentru transfer de fișiere atunci când aveți treabă. Tehnologia VPN Fusion permite utilizarea simultană a funcției VPN pentru protecție, dar și a transferului rapid de fișiere ne-esențiale, pentru gaming.

Securitatea rețelei de acasă este crucială atunci când aveți mai multe dispozitive conectate. Cu atât mai mult atunci când există dispozitive fără capabilități antivirus, cum ar fi dispozitivele IoT. TUF Gaming AX5400 include AiProtection Pro gratuit pe viață, inclusiv cel mai recent protocol de securitate WPA3 și control parental avansat. Fiecare dispozitiv este protejat cu TUF Gaming AX5400 și puteți urmări tot ceea ce se întâmplă în rețeaua dvs. prin intermediul aplicației mobile la îndemână.

Concluzii

Asus TUF-AX5400 este un router puternic, rezistent, de încredere. Optimizat pentru gaming sau streaming, transfer de date sau alte funcții. Perfect pentru rețele Wi-Fi de tip Mesh. Este de asemenea capabil de utilizare cu un NAS, cu HDD-uri externe sau cu modem 4G pe portul USB. În scenarii de lucru flexibile și variate. Pe scurt, merită banii.

Galerie foto