Am văzut Asus Zenfone AR, un smartphone puternic, cu design bun, primul terminal compatibil și cu Google Tango, dar și cu Daytime. Tehnologia AR și VR devine tot mai răspândintă, dar pentru a procesa grafica ai nevoie de hardware capabil. Este greu de făcut un astfel de smartphone fără să fie tabletă sau cărămidă.

Asus Zenfone AR

Tango este un set de senzori și un software de realitate augmentată de la Google, care permite generarea de imagini virtuale peste realitatea din jur. Daydream este platforma mobilă de la Google pentru realitate virtuală ce suportă aplicațiile Daydream VR.

Întâlnire cu Asus Zenfone AR

V-am scris despre terminal încă de la lansare.

Aș fi vrut să văd telefonul folosind ambele tehnologii ale momentului sau să fac un test de performanță pe el, dar din păcate acest lucru nu a fost posibil. Nu se puteau conecta la net, iar fără cont Google nu merge aplicația respectivă. Abia aștept să vină la teste și pe piața locală, atunci am să îl pun la treabă.

Mi-a plăcut că este foarte compact și bine realizat, din punct de vedere al design-ului stă foarte bine. Zenfone AR ZS571KL are procesorul Snapdragon 821 cu 6 sau 8 GB de RAM, iar stocarea este de 64/128 sau 256GB. Desigur că versiunea de top va avea cele mai bune performanțe. Mi-a plăcut că are interfața simplă și fără prea multe artificii, iar aplicațiile oferite de Asus, care sunt utile, chiar dacă au mai fost criticate uneori, au fost mutate într-un folder, ca să nu mai deranjeze.

Ecranul este de 5.7 inch cu rezoluție 2K, respectiv 2560×1440 pixeli, de asta mă miram că este atât de compact. Pare de 5.2 ca dimensiune.
Camera foto de pe spate este de 23 de megapixeli cu stabilizare optică integrată, este făcută special pentru tehnologia AR (augmented reality). Camera foto frontală este de 8 megapixeli.

Bateria integrată este de 3.300 mAh, va fi suficientă pentru utilizarea normală, dacă folosiți intensiv terminalul sigur că va trebui reîncărcat. Totul va depinde cu acest model de nivelul de preț la care va ajunge la noi. Încă nu am informații oficiale în acest sens.

Cum vi se pare Zenfone AR? Eu zic că este peste modelul Deluxe.

Galerie foto