Am fost la standul Asus să văd terminalele Zenfone, despre care înțeleg că vor ajunge curând și în România. Am revăzut Padfone Note, un super-phablet dedicat creativilor și modelele Padfone noi, respectiv Padfone Mini și modelul de 10 inch, precum și telefoanele noi cu Android, Zenfone. Sunt bune, abia aștept să aflu și prețul.

Asus Padfone
Asus Padfone

Click pe imagini pentru mărire…

Asus Padfone de 10.1 inch rămâne produsul de top, atât ca și tabletă, cât și ca smartphone. Rămâne sub brandul Padfone Infinity dacă am înțeles corect, iar lansarea comercială este în trimestrul doi al acestui an (aprilie-iunie). Modelul are dotări foarte bune, telefonul are display 5 inch Full HD, tableta 10,1 inch Full HD. Procesorul este Qualcomm Snapdragon 600, puternic, dar și economic. Dispune de 2GB de RAM, stocarea este de 64GB. Abia aștept să vedem dacă și la noi va fi la ofertă la operatorii telecom.

Asus Padfone Mini
Asus Padfone Mini

Asus Padfone Mini este un concept nou și sunt curios dacă va prinde. Este chiar o versiune mini, ieftină, cu specificații modeste. Telefonul are 4 inch, rezoluție standard și procesor dual-core Intel Atom. Este ok pentru oricine vrea un gadget fără pretenții. Tableta are ecran de 7 inch și împreună arată bine și funcționează ok. Platforma este Android 4.3. Tableta are o baterie suplimentară, ca și la celelalte modele. Sigur că va conta la un moment dat.

ads
Asus Fonepad Note
Asus Fonepad Note

Acum există și o variantă nouă, Fonepad Note 7, tabletă cu funcții 3G și stylus, pentru cei care lucrează cu așa ceva.

Asus Zenfone

Asus Zenfone este prima linie de device-uri smartphone a companiei taiwaneze, modelele au fost lansate la CES 2014 în ianuarie. Am fost printre primii din România care au testat modelele.

Asus Zenfone 6
Asus Zenfone 6

Asus Zenfone 6 va avea sigur publicul său. Multă lume mă bate la cap cu phablet-urile, iar Asus sigur că vrea să acopere și această nișă. Modelul are pe lângă ecranul de 6 inch un procesor puternic Intel Atom Z2580 la 2 GHz, 1GB de RAM, camera foto buna, Android 4.3.

Asus Zenfone 5
Asus Zenfone 5

Pentru cei care vor dimensiuni compacte există Zenfone 5, modelul cu ecran de 5 inch, procesor similar și dotări la fel ca phablet-ul. Va avea cu siguranță un preț ok. Design-ul este bun, ca la toate produsele Asus, este bine finisat, stă corect în mână și taiwanezii aduc pe telefoane toate tehnologiile care i-au consacrat: sunet, imagine, optimizarea autonomiei și toate celalte.

Asus Zenfone 4
Asus Zenfone 4

Modelul entry este Zenfone 4, cel cu ecran de 4 inch. Are dotări medii, procesor Atom la 1,2 Ghz, dar are 1GB de RAM.

Prețurile terminalelor – dacă se confirmă informațiile – sunt 100 de dolari pentru Zenfone 4, 150 de dolari pentru Zenfone 5 și 200 de dolari pentru Zenfone 6.

Galerie foto