Am testat de-a lungul timpului multe modele de boxe portabile, majoritatea având o calitate și o putere a sunetului pe măsura dimensiunilor. De data asta am primit pentru test de la MobileDirect sun set de boxe portabile Divoom, modelul Voombox OnGo, care mi s-a părut foarte ușor de folosit, oferă un sunet de calitate bună, dar și putere destul de mare. Are un grip pentru bicicletă, iar pe birou am pus-o pe un minit-tripod având un sistem de prindere similar.

Divoom Voombox OnGo (12)

Pro și contra boxelor Voombox OnGo

Mi-a plăcut frate mult:
– design-ul și modul de realizare;
– faptul că rezistă la apă, praf și chiar la cădere;
– conectarea rapidă, fără probleme sau desincronizări;
– puterea sunetului, foarte bună pentru dimensiunea asta;
– claritatea sunetuli, fără fâșâieli sau vibrații;

Rămâne de discutat:
– chiar vrei să asculți muzică la maximum pe bicicletă?

ads

Experiența cu Voombox OnGo

Cum spuneam mai sus, am testat multe boxe portabile, de la cele de buzunar, cât o caisă, pînă la boxele mari pentru bicicletă. Divoom Voombox OnGo este o boxă care se poate monta pe ghidonul bicicletei pentru cei care petrec mult timp în trafic sau merg pe trasee mai lungi, pe trasee montane și vor să asculte muzica favorită. Vedem tot mai mult astfel de utilizatori, care vor să asculte melodiile indiferent unde se află. Sau pentru cei care merg cu cortul să aibă parte de muzica favorită fără să care după ei ditamai sistemul stereo.

Faza tare este că în prezent nici n-ai nevoie să ai muzica stocată pe device pentru că există o mulțime de aplicații pe care poți asculta – posturi de radio online, servicii de streaming online gen Deezer sau Zonga, dar și servicii ale giganților precum Apple Music sau Google Music. Unii ascultă direct de pe Youtube, fără probleme, chiar dacă încep și enervantele reclame. Desigur, asta dacă ai un smartphone cu 3G/4G, ai destul date mobile în pachet și ești în zona de acoperire. Altfel poți pune muzica favorită pe un card microSD și cu orice telefon sau tabletă care are suport pentru astfel de carduri ai acces la melodii. Dacă telefonul sau tableta nu are slot de card și nu vrei să cari laptopul la munte, atunci poți conecta device-ul pe USB la computer și transferi în memoria device-ului melodiile pe care le vrei să le asculți.

Mi-a plăcut faptul că boxa mobilă Divoom Voombox OnGo s-a conetcat imediat la telefon, fără coduri, fără erori, fără așteptare. Eu și acum niște căști Bluetooth bestiale, care arată impecabil, dar care nu sunt de găsit pe Bluetooth pe niciun device. Posibil să fie defect modulul, dar așa au fost din cutie, nou-nouțe. Alte dispozitive Bluetooth se desincronizează sau se reconectează greu la telefon, n-am avut probleme în cazul de față. Genul ăsta de produse care funcționează cum te-ai aștepta și chiar oferă o calitate bună a sunetului sunt foarte ușor de recomandat. Eu am ales de mult timp să recomand doar produsele care merg așa cum ar trebui la teste, mă bucur că încă descoper astfel de gadgeturi.

De asemenea este ușor de recomandat pentru că are un preț mai mic decât în alte țări, pe Amazon este 110 dolari, iar pe alte site-uri 70 de dolari la ofertă, pe MobileDirect este 45 de dolari.

Boxa Divoom are cam 14 centimetri lungime, 6 centimetri înălțime, 7 centimetri grosime, iar greutatea este de 400 de grame. Are două difuzoare de 1.5 inch diametru și putere de 3.5W fiecare, plus subwoofer. Se poate conecta prin Buetooth 4.0 cu A2DP stereo, dar și prin fir clasic cu 3.5 mm jack pentru dispozitivele mai vechi. Boxa are un acumulator integrat, se încarcă pe USB de la un laptop sau baterie externă de călătorie și rezistă aproximativ 8 ore. În partea de jos a boxei are un filet similar celor de la camere foto cu ajutorul căruia se poate pune pe un suport de bicicletă sau în caz că vă doriți asta pe un suport de birou. Vedeți pozele mai jos.

Boza este construită pe un șasiu metalic, dar este acoperit cu cauciuc, pentru a face boxa rezistentă la ploaie și intemperii (IPX44), de asemenea cred că rezistă la căderi fiind bine protejată. Pe partea de deasupra sun butoanele, cel de Power, două de Volum și unul multi-funcțional de unde controlați diverse funcții. Am pornit boxa, am activat Bluetooth pe telefon, s-au conectat instant și totul a fost ok. Un produs onest care merită banii.
Divoom Voombox OnGo (5)

Concluzii

Pentru cei care vor să ia cu ei muzica favorită și vor să asculte melodiile tare, fără căști, boxele portabile Divoom Voombox Ongo reprezintă o alegere foarte bună. Arată bine și sunt rezistente la ploaie și praf, iar sunetul este puternic și clar. Conectarea a fost rapidă și fără nicio problemă sau desincroniare. Prețul în România este foarte bun, deci le recomand cu căldură.

Galerie foto