Monitorizarea și gestionarea stării de sănătate este foarte importantă pentru fiecare dintre noi. De aceea, avem la îndemână o alegere interesantă: fie brățara smart, mai ușoară și mai accesibilă ca preț, fie ceasul inteligent. Cu senzori de precizie, funcții mai avansate, dar cu un preț pe măsură. Hai să aflăm împreună care ar fi cea mai bună alegere.

Mi Band 8 vs Xiaomi Watch 2 Pro

Avantajele Xiaomi Mi Band 8

Eu am avut ocazia să testez Xiaomi Smart Band 8, cea mai nouă versiune a brățării pentru sport și sănătate. Îndeplinește cam toate funcțiile unui ceas smart, este mai comod de purtat și bateria ține cu mult mai mult. Ai la îndemână toate informațiile și primești în plus notificări și informații de pe telefon. Are un preț imbatabil și cred că este tot ce ai nevoie pentru a fi mereu în formă.

brățara de fitness a primit un afișaj AMOLED de înaltă rezoluție, cu diagonala de 1,62 inch. Este oval și este acoperit cu o sticlă rezistentă Corning Gorilla Glass 3. Vine echipată cu un chipset Apollo 4 Blue Lite și integrează o baterie de 190 mAh, care oferă o autonomie până la 16 zile de utilizare tipică, cu o singură încărcare.

Brățara oferă peste 150 de moduri de sport și fitness. Pentru pasionații de alergare, „Pebble Mode” permite ca trackerul să fie atașat la șiretul pantofului, oferind date detaliate de alergare și evaluând postura corectă de alergare, pentru o performanță îmbunătățită. Pentru cei interesați, are și certificare de 5 atmosfere, deci poate fi folosit cu încredere la mare sau la piscină, ba chiar și la sesiunile de scufundări.

Brățara măsoară pașii, ritmul cardiac, nivelul de oxigenare și de stress. Evident, face analiza somnului, este bună și detaliată. De asemenea, îți trimite niște mesaje când ai atins niște praguri. Când faci noi recorduri personale. Când ajungi la 1 kilometru, când consumi caloriile planificate. Ceea ce te încurajează dacă ești pasionat de slăbit și fitness.

Avantajele Xiaomi Watch 2 Pro

Eu am testat de asemenea și Xiaomi Watch 2 Pro, un ceas inteligent de ultimă generație, cu toate funcțiile de care ai nevoie. Primul lor smartwatch cu Google WearOS și procesor Snapdragon.

Xiaomi Watch 2 Pro are un ecran AMOLED de 1,43 inch cu 326 PPI (466 x 466 pixeli) care are o luminozitate de până la 600 nits. Carcasa e fabricată din oțel inoxidabil negru sau argintiu, măsoară 47,6 × 45,9 × 11,8 mm și cântărește 54,5 g. Vine cu o curea din piele sau din cauciuc+fluor. Pe lângă coroana rotativă, există o „tastă de comandă rapidă” care poate fi programată pentru a comuta rapid între diversele ecrane ale ceasului.

Pe lângă funcțiile de bază, cum ar fi afișarea notificărilor, ritmul cardiac sau numărul de pași, Xiaomi Watch 2 Pro oferă numeroase funcții avansate. Poți plăti direct prin intermediul tehnologiei NFC sau poți controla dispozitivele Smart Home direct din ceas. Include și monitorizarea calității somnului sau a nivelului de oxigen din sânge (SpO2), garantând o verificare precisă a stării de sănătate nu doar în timpul antrenamentului, ci și pe parcursul zilei.

Senzorii de sănătate includ analiza optică a ritmului cardiac și a impedanței bioelectrice, cu 150 de moduri sportive integrate (alergare, ciclism, înot și altele). La care se alătură un accelerometru, un barometru, un giroscop, un senzor de lumină ambientală și busolă electronică. Totuși, durata de viață a bateriei Bluetooth este destul de limitată. Ține aproximativ 65 de ore în varianta Bluetooth și doar 55 de ore cu eSIM 4G LTE.

Concluzii

Cei care sunt mai sportivi și care se antrenează des, vor aprecia confortul oferit de brățara de fitness. Are autonomie mai mare și afișează rezultate pentru fiecare antrenament special.

Cei care apreciază design-ul special, dar și funcțiile avansate ale unui ceas, vor alege întotdeauna un dispozitiv mai sofisticat. De aceea, utilizatorii pasionați de fashion și cei care vor un ceas pentru birou vor alege mereu Mi Watch 2 Pro.