Am testat căștile Sony WH-CH520W, o versiune mai accesibilă. Sunt destul de confortabile, au sunet bun și un preț decent. Da, materialele pot fi considerate de calitate slabă, dar sunt destul de aproape de căștile mai scumpe. Rămâne de văzut fiabilitatea în timp.

Pro și contra Sony WH-CH520WX

Avantaje:

  • calitatea sunetului este foarte bună;
  • autonomia este foarte bună;
  • aplicație mobilă pentru control;
  • preț foarte bun;

Dezavantaje:

  • nu au tehnologie activă de blocare a zgomotului;
  • materialele par ieftine;
  • rămâne de văzut fiabilitatea;

Detalii tehnice Sony WH-CH520WX

Conexiune: Bluetooth 5.2
Difuzor: 30 mm
Frecvență: 20 – 20,000 Hz
Bandă: 2.4 GHz
Greutate: 147 gr
Blocarea zgomotului: Nu
Protecție: Nu
Codec: SBC, AAC
Multipoint: 2 dispozitive simultan
Baterie: 400 mAh
Încărcare: USB-C, 3 ore
Autonomie totală: 50 / 200 de ore (stand-by)
Preț: 399 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 1 Media: 4]

Impresii după testare

Sony încearcă cu acest model să concureze la un nivel de preț mai jos. Totuși, căștile nu sunt rele, au sunet foarte bun, stau confortabil, iar pairing-ul a fost instant. Da, materialele par mai ieftine, dar așa par și la modelele mai scumpe. Este probabil un efort de a folosi materiale mai eco.

Căștile au o autonomie foarte bună. Peste 40 de ore de utilizare continuă, deci aveți timp destul fără priză. Se încarcă complet cam în 3 ore. Pe viitor va trebui și aici tehnologia de încărcare mai rapidă. Sau eventual încărcare wireless când le pui pe suport.

Sunt proiectate pentru a fi suficient de confortabile pentru a asculta toată ziua. Stau bine pe urechi, chiar dacă nu acoperă complet. Buretele este destul de moale, dar suportul este destul de rigid, așa că simți un pic că te apasă pe urechi.

Îmi place aplicația Headphones Connect. O foloseam anterior pentru căștile Sony Linkbuds. Permite personalizarea sunetului. De asemenea, există posibilitatea de a seta sunet 360 pentru aplicațiile compatibile, precum Tidal. Conectarea este instant, iar sunetul este de bună calitate.

Tehnologia 360 Reality Audio este personalizată. Aplicația analizează forma individuală a urechii și oferă cea mai bună experiența muzicală. Mai mult, atunci când o sursă muzicală originală este comprimată, aceasta pierde elementele de înaltă frecvență care adaugă detalii unei piese. Motorul de îmbunătățire a sunetului digital (DSEE) le restaurează cu fidelitate pentru a produce un sunet de înaltă calitate, care este mai aproape de înregistrarea originală.

În plus, căștile au microfon încorporat. Răspundeți cu ușurință la apeluri apăsând pe butonul de pe căști. Nu mai este nevoie să vă scoateți telefonul din buzunar. Căștile includ procesare de suprimare a zgomotului, Sony WH-CH520 colectează sunetul și reduc zgomotul ambiental în timpul apelurilor.

Pentru un confort total, aceste căști Bluetooth pot fi asociate cu două dispozitive în același timp. Deci, atunci când primește un apel, căștile tale știu ce dispozitiv sună și se conectează automat la cel potrivit.

Swift Pair ușurează conectarea căștilor la laptop, computerul desktop sau tableta Windows. Un pop-up pentru asociere apare automat.

Căștile au pe unul dintre difuzoare o serie de butoane ușor de utilizat. Vă ajută să vă controlați căștile, puteți reda, opri sau sări peste piesele și puteți regla volumul cu o atingere.

Concluzii

Căștile Sony WH-CH520 sunt din zona buget. Au un design plăcut, dar se observă materialele mai ieftine. Însă calitatea audio este bună. Sunt confortabile de purtat și au autonomie mare. Aplicația permite atât conectarea instant, cât și personalizarea sunetului. Au multe funcții avansate și pot fi folosite în apeluri și videoconferințe. Iar prețul este foarte bun. Cu alte cuvinte, le recomand.

Galerie foto