Înainte de a cumpăra un telefon mobil nou, trebuie să verifici câteva lucruri. Întâi performanța procesorului, pentru că de asta va depinde experiența ta personală cu acel telefon. Nu neapărat cel mai bun, dar să fie peste ceea ce ai deținut în prezent. Apoi, citește review-uri ca să vezi durata bateriei și eventualele puncte slabe ale telefonului. Trei: caută online vouchere de reducere sau cupoane pentru a obține cele mai mari discount-uri.

telefoane noi

Pregătiri înainte de achiziție

Știm cu toții că site-urile de anunțuri sunt pline de telefoane furate, modele blocate de producător sau pur și simplu oameni care dau țeapă vânzând cărămizi la pachet. De-asta una dintre discuțiile serioase este dacă să alegeți un telefon second-hand sau unul nou.

La un telefon second, trebuie verificat înainte de orice codul IMEI. Solicitați proprietarului să vă ofere acest cod. Nu codul de pe cutie, pentru că poate fi fals, ci codul IMEI afișat pe telefon. După el se poate verifica oarecum sigur dacă este furat sau nu.

Pentru a scăpa de o parte dintre bătăile de cap legate de telefoanele second-hand, puteți apela la un serviciu care verifică telefoanele. Unii apreciază Flip.ro, dar se găsesc telefoane recondiționate la Orange sau pe alte magazine, precum Klapa.ro sau UsedProducts.ro.

De asemenea, prețurile diferă în funcție de magazin. Dar există online și multe magazine fantomă. Adică încasează bani și nu mai livrează ulterior nimic. De-asta vă sugerez să mergeți pe calea bătută, fie eMAG, dar dacă au prețuri mai mari, puteți lua de pe Evomag de exemplu.

Verifică procesorul și bateria

Experiența ta cu noul model de telefon va depinde foarte mult de procesor. Informații despre el găsiți lejer online, sunt multe site-uri care prezintă doar specificațiile. Chiar și producătorul telefonul are pe site informații despre dotările hardware. De asemenea, puteți merge pe varianta anului producției. Dacă aveți acum un telefon din 2017/2018 este clar că modelele 2020/2021 sunt superioare calitativ. Dacă aveți un buget mai mare puteți alege terminale care au fost flagship în anii trecuți. Oricând am încerca să rezolvăm problema, nu putem rezolva dilema iPhone versus Android. Dar dacă vrei să cumperi un telefon nou, cred că cel mai bine dacă ai iPhone acum să rămâi în ecosistemul Apple. Dacă ai Android, poți alege dintre numeroșii producători de telefoane Android.

În privința bateriei lucrurile au evoluat pozitiv. Dacă anii trecuți mai erau modele cu baterii mici, acestea au cam dispărut. Acum 5.000 de mAh este norma. Totuși, cum diferă interfața modelului, așa diferă și autonomia. Sunt telefoane cu autonomii crescute, mai ales Motorola, Realme, Sony sau iPhone. Dar sunt și telefoane la care bateria se duce mai repede. Aici campion este Samsung, dar nu stă extraordinar nici Xiaomi.

Evident, trebuie să verifici ecranul, să nu prezinte zgârieturi sau pete. Ecranele AMOLED sau OLED sunt sensibile la fenomenul burn-in. Dacă este afișată o iconiță albă, în acel loc se va forma în timp o pată albă care afectează calitatea vizionării.

Dacă noul telefon a trecut cam toate testele, urmează căutarea prețului și a reducerilor.

Cupoane și coduri de reducere

Când v-ați decis exact asupra telefonului, este timpul să vă uitați la metode de a scădea prețul. Aveți la îndemână coduri reducere Flip, care pot fi folosite la achiziția de smartphone-uri recondiționate. Dar puteți găsi rapid și vouchere Evomag pentru cumpărarea de telefoane noi din popularul magazin online.