Am să vă povestesc rapid ce este un switch și cum vă ajută el în special la jocuri video și la vizionarea de conținut UHD 4K, iar produsul ales pentru a ilustra acest proces teste Tenda SG108. O să avem și un concurs cu el, așa că stați aproape.

Ce este un switch și cum te ajută

Cam toți cei care intră pe net de multă vreme au auzit de switch în diverse contexte. Este un dispozitiv hardware care permite partajarea conexiunii pe fir între mai multe dispozitive din casă. După cum știm, la ora actuală cel mai rapid internet, cu capacitate maximă și timp de răspuns rapid vine pe fibră optică. Dar te poți bucura de el doar pe un dispozitiv. Ei bine, un switch de rețea are mai multe porturi, iar dispozitivele conectate la el comunică între ele mai rapid și pot avea acces mai rapid la Internet, pentru că traficul de date este gestionat de switch. De asemenea, computere pot partaja astfel o imprimată sau un dispozitiv de stocare NAS (network attached storage).

Pentru jocuri video intensive, atunci când contează cu adevărat viteza și comunicarea, un switch poate face minuni. Dar de asemenea, dacă aveți filme UDH 4K sau alte arhive de mari dimensiuni pe care vreți să le partajați între mai multe dispozitive, este cazul să aveți un switch. Culmea este că un astfel de produs poate să fie și foarte accesibil, dar să găsiți un model stabil și care nu face probleme.

Switch-ul permite realizarea unei rețele acasă sau la birou, în care toate dispozitivele comunică mai eficient. De asemenea, se pot adăuga noi switch-uri pe măsură ce numărul de dispozitive crește, fiind necesare noi conexiuni pe cablu. Sigur, putem ține toate dispozitivele fără fire și conectate pe WiFi, dar ele nu se vor bucura niciodată de viteze mari de transfer, accesul la net rămâne limitat de acoperirea wireless și pereții de beton, iar partajarea de fișiere s-ar face mult mai lent.

Tenda SG108

Tenda SG108 este un switch cu opt porturi RJ-45, la care se pot conecta diverse dispozitive. Este construit pentru a fi plug-and-play, adică doar trebuie alimentat și conectat la modem, introduceți cablurile în el și totul merge exact cum vă doriți, fără bătăi de cap. Viteza de transfer a datelor este negociată automat, 10/100/1000Mbps. Dispozitivul are un design plăcut și este pregătit pentru a fi utilizat și la birou și acasă.

Include tehnologia Full Duplex care permite atingerea de viteze de 2.000MBps, pachetele fiind trimise la viteză maximă. Capacitatea totală este practic de 16Gbps, iar operarea este ușoară. Are un procesor dedicat realizat de Broadcom, fiind astfel stabil pentru utilizarea 24/7 fără pierderi de pachete.

Switc-ul are un preț de 92 de lei la ofertă. S-ar putea să mai varieze în funcție de campaniile de marketing.

Concurs

Pentru a câștiga un switch Tenda SG108 trebuie să parcurgi pașii de mai jos:

– like la pagina Tenda România;
– lasă un comentariu în care spui că ai îndeplinit pasul 1 și la ce ai folosi produs.

Concursul este activ pînă pe 28 iulie, ora 23:59. Apoi vom face tragerea la sorți. Dacă nu parcurgeți ambii pași nu o să pot să vă înscriu în tragerea la sorți.

Nu uita, rămâi la zi cu toate concursurile:

*obligatoriu

Galerie foto