Care este cel mai bun telefon în 2017, campion și la dotări și la preț, are performanțele unui flagship, dar costul unui telefon ieftin. Am tot comentat pe la diverse articole că există alternative mai bune ca raport performanță/preț, chiar dacă sunt no-name. Ei bine, m-a întrebat cineva care sunt telefoanele astea bune, ieftine și performante. Este destul de simplu de aflat.
Update: Cel mai ieftin smartphone 2017 ->>

Am să vă prezint acum câteva modele ordonate după preț. Întâi cel mai bun telefon, ieftin și performant, care abia trece de prețul de 1.000 de lei. Apoi, pentru cei pretențioși, am să vă spun care este cel mai bun telefon cu preț de 1500 de lei. Și nu care este cel mai bun telefon dacă vă donați un rinichi.

Trebuie doar să țineți cont, din start, că prețurile fluctuează aproape zilnic. Și dacă vreți să aflați cum găsiți cel mai mic preț pentru același produs, întrebați-mă în comentarii și am să vă spun.

cel mai bun telefon 2017

Care este cel mai bun telefon în 2017

La data publicării articolului, cel mai ieftin telefon performant este Le Eco LeTV Le Max 2 (foto sus), versiunea cu Snapdragon 820. Costă doar 1.036,90 lei, dar vă oferă toată puterea unui smartphone de top. Sigur, nu se pune cu alea care vin cu Snapdragon 835, despre asta discutăm mai jos. Dar la nivelul lui de telefon ieftin, smartphone cu preț aproape de 1.000 de lei, este o alegere foarte, foarte bună. Să spun câteva specificații tehnice.

Terminalul are un ecran de 5.7 inch, cu rezoluția premium 2K (2560×1440 pixeli), procesorul Qualcomm Snapdragon 820, 4GB de RAM și 32GB de stocare internă. Telefonul este dual-SIM, dar nu are deloc carduri de memorie, acesta fiind de altfel și singurul punct slab. Dar ținând cont de preț, eu cred că merită.

Camera foto de pe spate este de 21 de megapixeli, iar cea frontală este de 8 megapixeli. Da, filmează 4K UHD, are toate tehnologiile noi. Platforma este însă Android 6.0, deși nu cred că practic vă influențează asta foarte tare.

Bateria integrată este de 3.100 mAh, zic eu că vă descurcați cu ea. Smartphone ieftin, performanțe mari, aproape de 1.000 de lei. Dacă mai aveți deoparte 500 de lei, tot firma asta vă aduce și cel mai performant model ieftin, de top. Pentru a vedea cele mai performante telefoane citește top 10 smartphone 2017 ->>

Telefon și mai bun, totuși ieftin

La ora actuală, cel mai ieftin smartphone puternic este tot de la Le Eco, LETV Le Pro 3. Este cel mai bun telefon 2017 din prisma puterii hardware, dar un pic mai scump. Modelul aduce Qualcomm Snapdragon 821, versiunea actualizată care aduce mai multă putere, practic este procesorul de pe LG G6 și HTC U Ultra, alte modele de top. Are la fel, 4GB de RAM, 32GB de stocare internă, este dual-SIM, fără slot de carduri de memorie. Pe de altă parte, 32GB sunt destul de mult atunci când te uiți la preț: 1.504,99 lei.

Este un pic mai compact, 5.5 inch cu ecran Full HD, de aceea cred în continuare că modelul de sus are un raport calitate/preț mai bun. Camera foto de pe spate este de 16 megapixeli, iar frontala de 8 megapixeli. Dar aici bateria integrată este de 4.070 mAh, deci sigur are autonomia totală mai bună decât modelul de sus. Avantaj la performanță, la baterie, dar dezavantaj la preț.

Totuși, ținând cont de performanță și de dotări, are un raport calitate/preț foarte bun. De asemenea, nu am auzit de probleme majore din punct de vedere tehnic cu terminalele Le Eco, sunt foarte lăudate prin presa internațională, pe blogurile tech și așa mai departe.

Și arată cam așa:

cel mai bun telefon 2017

Încă așteptăm modelele Le Eco Le Pro cu Snapdragon 835. Cred că va fi lansarea în curând, dar presimt că anul acesta vor crește prețurile. La fel, Xiaomi anunță lansările cu preț de 300 de dolari, dar în magazine telefoanele ajung cu 2.000 de lei. Sper să nu crească prea tare și Le Eco.

Voi care credeți că este cel mai bun telefon în 2017? Unul care costă 4000 de lei sau unul ieftin și performant? Mai sunt niște sugestii de telefoane de top și aici. Dar înclin să cred că un telefon mai accesibil, dar performant, este mai bun decât cel scump.