Marți a început oficial Google I/O 2018, am urmărit deschiderea evenimentului online și am pus în acest articol ideile principale. V-am scris deja care ar fi noutățile I/O 2018, dar să vedem ce surprize are Google. Dacă ești online odată cu mine, urmărim pe stream-ul oficial de pe Yotube, de mai jos:
Conferința Google este aproape de începere, se aproprie momentul când vor urca pe scenă. Încep cu spectacolul, cu muzică și DJ pe scenă, un experiment senzorial. Este vorba despre tehnologie neural network care poate ajuta muzicienii să creeze. Aparatul creat de Google se cheamă Nsyth Super. Muzica lor de intro a ținut foarte mult timp.

Aproape o oră a fost intro-ul, care a prezentat diverse scenarii privind Inteligența Artificială. Apoi, CEO-ul Google, Sundar Pinchai a urcat în final pe scenă pentru keynote-ul oficial.

sundar pinchai google ceo at google io 2018

Exact cum spuneam, vorbește despre responsabilitățile pe care le au companiile din domeniul tehnologiei (aluzii la scandalul Facebook). Google AI este următorul pas pentru dezvoltarea tehnologiilor de viitor. Primele demonstrații sunt legate de sănătate și aplicații medicale.

Șeful Google vorbește despre recentul redesign Gmail și va urma integrarea unui sistem AI pentru autocompletarea mesajelor. Acum înțelege mai bine subiectul discuției și ce vrei să răspunzi, evident, probabil întâi în engleză. Luna asta va fi introdus pentru toți utilizatorii Gmail.

Google Photos a fost reconstruit având acum la bază Inteligența Artificială. Cam 5 miliarde de poze sunt afișate într-o singură zi în serviciul Google Photos. Așa că au adăugat funcții de căutare și de sharing cu un contact din listă.

Google Assistant continuă dezvoltarea, învață limbajul natural, iar pe viitor va continua direcția asta, de a vorbi ca un om, cu care să poți conversa liber. Milioane de exemple cum folosesc Hey Google și acțiuni. Inclusiv un copil care se ruga de Google să-l ajute cu temele pentru acasă. Ce drăguț…

Asistentul știe să sune și să programeze întâlniri singur. Trece acum la căutarea online. Google are o responsabilitate foarte mare și pentru știri, să elimine știri false și să susțină presa clasică.

Android P

Trec acum la prezentarea noului Android, versiunea 9.0, Android P. Sistemul de operare a fost folosit și la desktop-uri și la laptopuri, dar și la televizoare sau la alte dispozitive. Iar acum va avea Inteligența Artificială integrată de la baza sistemului de operare.

Adaptive Battery. Va analiza aplicațiile utilizate și orele și va estima mai bine cosumul. Va sugera de asemenea ce acțiuni ai de făcut mai departe, bazat pe comportament.

Interfața Android va fi modificată și ea. Rotirea ecranului va fi diferită decât era pînă acum, cu un buton suplimentar. Asta pentru a nu roti ecranul atunci când nu este cazul. Funcția de Screenshot a fost îmbunătățită. Notificările au fost îmbunătățite față de versiunea anterioară de Android.

Android P vă lasă să setați timp special pentru aplicații, ca să puteți să lăsați telefoanele când ați petrecut prea mult timp. Modul Do not Disturb e îmbunătățit. Android P Beta este oficial de astăzi.

GOogle Maps este contiinuu actualizat , oferă indicații mai bune, imagini și informații actualizate continuu. Chiar și deschideri de obiective turistice și idei să încercați locuri noi. Se poate face share mai ușor cu prietenii.

VPS – visual position system – este o nouă tehnologie de orientare – când ieși de la metrou îți spune navigația să o iei spre sud, dar nu știi în care parte este sudul. Așa că telefonul Android poate folosi camera să vadă clădirile, să recunoască locul și să zică exact spre ce direcție mergi. Lens va fi integrat direct pe camera foto în LG G7 și alte telefoane, Pixel.

Lens lucrează în timp real, oferă informații despre obiectele pe care le vezi în timp ce tu te uiți la ecran. Acest lucru este posibil cu Machine Learning și On Device Intelligence. Se conectează și la cloud pentru informațiile de care are nevoie. Recunoaște semne pe stradă, postere de la concerte și alte informații similare. Actualizările vin pe Lens în următoarele săptămâni.

Mașini autonome

Au trecut la mașini autonome și tehnologie auto și au invitați pe Waymo. Au vorbit și despre accidente. Beneficii pentru utilizatori, despre siguranță și tot așa. Nu mai este SF zice oficialul Waymo.

Google va folosi tehnologia împreună cu partenerii săi pentru ca aceasta să fie îmbunătățită constant. La fel, tehnologia recunoaște drumul, pietonii, obstacole pe stradă și cu cât crește asistentul Google, cu atât face mai multe.

Rata de eroare s-a redus de 100 de ori față de începuturi folosind Deep Learning.