LG G5 este primul flagship care preia conceptul de telefon modular, la care poți atașa accesorii pentru a-l face și mai interesant. Eu știu deja ce mi-aș lua prima dată, dar vă prezint mai jos lista de module (accesorii) și vă întreb: vouă care v-ar place?
Testez LG G5 în cadrul Orange Smartphone Tester, o să revin cu review-ul complet.

LG Cam Plus
LG Cam Plus

 

Acum șase ani, apăruse primul telefon mobil modular, Modu, care permitea conectarea de accesorii de diverse dimensiuni la un telefon cât o cutie de chibrituri. Acest proiect a fost preluat de Google și transformat în Project Ara. Ulterior, mai multe companii europene au lansat proiectul rival, PuzzlePhone.  LG nu doar că este primul gigant din industria smartphone care preia acest trend, ci de asemenea primul care face un flagship – terminalul vârf de gamă – să fie modular. Cred că dintre toate modelele de anul acesta LG G5 se diferențiază prin ceva esențial: accesoriile.

LG G5 & Friends

Modulele suplimentare au fost botezate Friends, iar planul ar fi ca și alte companii să realizeze astfel de accesorii pentru ca utilizatorii G5 să se bucure de o mulțime de opțiuni. Deocamdată sunt doar câteva module. Ce mi-aș cumpăra eu?

camera_grip
LG Cam Plus – plus baterie

Dacă aș avea LG G5 primul lucru pe care l-aș cumpăra este LG Cam Plus. Este un modul care ajută la utilizarea camerei foto, are baterie integrată, are un buton pentru fotografie care te ajută la focus exact precum cel de la camera foto, are buton de video, rotiță de zoom. Ce să mai, se transformă într-un grip pentru cameră și bateria de 1.200 mAh te ajută să nu rămâi fără baterie când faci multe poze… în călătorie de exemplu. Oricum, probabil cei care au modulul îl vor folosi mai des, doar pentru baterie.

Există și un accesosiu pentru pasionații de video și cei care călătoresc des: LG 360 Cam. Acum este moda ochelarilor VR, chiar și LG au ochelari VR, iar pentru asta există nevoie de conținut filmat la 360 de grade. Ei bine, cu modulul LG Cam 360 puteți filma la 360 de grade cu telefonul. Mergeți în locații foarte interesante? Vreți să prezentați mai bine un proiect hotelier sau imobiliar? Video 360 este soluția… Iar apoi să convingeți utilizatorii să se uite cu ochelarii VR. Cred că la un târg sau expoziție ar prinde foarte bine asta.

LG 360 Cam
LG 360 Cam

De asemenea, pentru pasionații de muzică, există un modul de amplificare, realizat cu Bang & Olufsen. LG Hi-Fi Plus se atașează rapid la telefon și vă oferă un sunet puternic și clar, cum numai B&O poate să ofere.

LG Rolling Bot este o versiune dedicată a lui BB8 din Star Wars, un roboțel care poate fi controlat din aplicația de pe telefon. Mai sunt și altele, precum căștile Bluetooth pentru muzică, un sistem de încărcare tip craddle (la LG G5 poți avea două baterii pe care să le schimbi între ele când e cazul). Au și ochelari VR și plănuiesc extinderea ecosistemului.

O prezentare video a modulelor este aici: