Update 26 ianuarie 2022: se lansează în vară.

Se pregătește lansarea Disney Plus în România: serviciul de streaming al Disney are deja pagină în limba română pe care vă puteți înscrie pentru a primi mail la data lansării. Scris cu diacritice, nu ca „experții în online” de la noi.

Disney Plus în România

Ca de obicei, când s-a lansat Disney Plus la nivel global, le-am trimis întrebări pe adresa media. Așa am procedat la lansarea Netflix, echipa de PR de la Netflix a răspuns instant. Disney+ nu a răspuns la mail, „ce-o fi aia România?” nu i-a interesat.

Evident, ca tot românul am citit și eu despre Disney Plus în Go4IT și-am găsit tutoriale de instalare a serviciului prin VPN. Din păcate însă, cam toate VPN-urile testate merg prost, multe nu ating vitezele promise, iar streamingul este plin de întreruperi. La ora asta nu am un VPN pe care să-l pot recomanda pentru filme și seriale. Dacă vă descurcați cu vreunul, vă ros să comentați pe tema asta.

Am testat în schimb diverse alte servicii. Unul promite că face streaming la toate serialele Disney Plus. Altul avea filmele piratate și încărcate pe platforma lor. Nu merge nici așa, mai ales că ăștia cu pirateria au tot felul de scripturi care pot rula în browser sau altele pe care poți da click efectiv din greșeală. Am mai pățit chestii de gen, mă feresc cât pot. Nu permit rularea de scripturi din motive de securitate și în general multe site-uri nu se încarcă corect sau complet. În fine, aștept lansarea Disney+ în România și cred că nu va mai dura mult.

Astăzi, făcând o nouă căutare privind data lansării Disney Plus, am găsit această variantă în limba română. Sunt multe chestii acolo și cred că există deja oameni cu cont de preview. Adresa este preview.disney/ro adică sunt în teste, probabil cel mai greu este să rezolve cu subtitrările și metoda de plată. Eu mi-am lăsat mailul acolo și am să vă anunț când se lansează oficial Disney+.

Pagina Termeni și Servicii este în limba română. Sunt și alte pagini, în special traduceri ale versiunilor similare de pe alte site-uri Disney, dar sunt în română. Ele nu conțin indicii privind lansarea în România, ci doar că pregătesc site-ul.

Urmăresc lansarea Disney+ în România și vă țin la curent.

 

disney plus romania