Am testat EA Sports FC 24, noul joc din serie după FIFA 23. Sunt multe lucruri care s-au păstrat, dar și multe noutăți. Mă număr printre cei care au reușit să testeze FIFA 20, 21 și 22. Ba chiar am participat și la câteva competiții la diverse evenimente. Joc și îmi place, dar nu prea am timp să intru în detalii mai avansate.


Pro și contra EA Sports FC 24

Avantaje:

  • aduce un nou sistem de animație, mai realist, numit HyperMotionV;
  • aduce PlayStyles, gesturi și mișcări unice inspirate din realitate;
  • în Ultimate Team, jucătorii favoriți pot progresa;
  • pentru prima dată poți adăuga fete în echipa de băieți;
  • îmbunătățiri la modul carieră;
  • în modul Club poți juca cu alți 10 prieteni cross-platform;

Dezavantaje:

  • schimbările nu sunt atât de mari față de anii trecuți;
  • preț mare;

Dă nota ta pentru joc:

Acordă nota ta:
[Total: 6 Media: 3.3]

Cum este EA SPORTS FC 24

Este începutul unei noi ere: nu mai există FIFA și avem FC24 acum. Însă motorul grafic rămâne același, cu o serie de schimbări grafice. Meniurile arată mult mai bine ca la versiunile anterioare. În comparație cu FIFA 23 de anul trecut, totuși, funcționează mai mult sau mai puțin la fel. Dezvoltatorii EA Sports au introdus suficiente ajustări pentru a menține lucrurile interesante – dar nimic revoluționar. Să le luăm pe rând.

La fel ca titlurile FIFA anterioare, FC 24 rulează pe motorul FrostBite – dar este o versiune pe care EA o promovează ca fiind o actualizare majoră. Țesăturile echipamentelor sunt mai strălucitoare și se mișcă mai natural în alergare, iar EA promite o serie de îmbunătățiri vizuale pe teren. FC 24 aduce un nou sistem de animație pentru mișcările jucătorilor pe care EA îl numește HyperMotionV. Tehnologia aduce sute de animații noi în joc, aducând imagini reale din meciuri. Camerele video amplasate în jurul terenului în timpul meciurilor reale de fotbal surprind mișcările jucătorilor – de la felul în care aleargă până la tehnica de tragere la poartă. Cu aceste date, EA poate crea apoi un model volumetric care este mai mult decât desenele de până acum.

FC 24 a strâns aceste date atât pentru de la competițiile de bărbați, dar și de la echipele femei. Astfel că jocul promite niveluri mai ridicate de autenticitate ca generațiile anterioare. Dacă setați un meci între două cluburi cunoscute ar trebui să vedeți minim 20 de animații diferite, unice pentru fiecare jucător de teren. Multe goluri clasice, lovituri speciale ale jucătorilor sunt reproduse în joc similar în acest an, datorită HyperMotionV.

Electronic Arts a adăugat anul acesta și PlayStyles. Unii jucători obțin abilități speciale care imită ceea ce face jocul lor special în viața reală. Cei mai buni apărători vor avea o abilitate Slide Tackle, de exemplu, care le oferă o animație puternică, dar similară celei din joc. Există un total de 34 de stiluri de joc în FC 24, cu Finesse Shot, Trickster și Power Shot afișate și în joc. Un nivel superior de PlayStyle numit PlayStyle+ deblochează și mai multe abilități și animații speciale pentru jucătorii cu adevărat de elită ai jocului.

Există, de asemenea, câteva animațiilegate de meci, pauze și după meci. În pregătirea unui joc și în timpul pauzei, veți vedea jucători discutând și pregătindu-se în vestiar. Îl veți vedea pe antrenor dând instrucțiuni pe tabla sa tactică, precum și alte activități similare meciului real. În portal avem și noi recruți. Pe lângă comentatorii Derek Rae și Stewart Robson, EA i-a adăugat pe legendarul radiodifuzor Guy Mowbray și expertul Sky Sports Sue Smith.

Ultimate Team revine și are de asemenea câteva schimbări. Evoluțiile sunt principala schimbare. În sfârșit, poți îmbunătăți evaluările jucătorilor preferați. Prin îndeplinirea anumitor obiective pentru cardul de jucător veți obține sporuri pentru anumite statistici. OVR-ul (evaluarea generală) a jucătorului poate fi, de asemenea, crescut.

Există noi Eroi și Icons anul acesta. Wesley Sneijder și Carlos Tevez din jocul pentru bărbați au fost prezentați până acum în videoclipurile de pre-lansare ale EA, împreună cu Alex Scott din jocul pentru femei. Un nou meniu de Obiective vă oferă câteva direcții clare pentru activități.

Cariera a fost mult timp modul de bază pentru un singur jucător în jocurile FIFA. Revine și în FC 24 cu o suită de îmbunătățiri. Modul Carieră Manager prezintă antrenori care vă vor ajuta să aducă un anumit stil de joc echipei. Antrenorii oferă avantaje statisticilor jucătorilor și ritmului lor de dezvoltare, așa că alegerea unui antrenor cu stimulări complementare pentru zonele pe care doriți să creșteți pe teren ar trebui să vă facă echipa să joace mai bine.

Trei noi completări de antrenament apar în modul Carieră: Planuri de antrenament, Rapoarte înainte de meci și Antrenament pentru meci.

În modul Cluburi, tu și până la alți zece colegi de echipă online controlați fiecare propriul jucător. Clubs a fost un favorit al fanilor în jocurile FIFA, dar comunitatea a fost dornică să schimbări. Există numeroase completări și îmbunătățiri ale modului în FC 24, începând cu compatibilitatea încrucișată specifică generației, ceea ce înseamnă că jucătorii PS4 și Xbox One pot juca împreună, la fel și jucătorii PS5 și Xbox Series X. Modul Volta beneficiază de aceeași compatibilitate încrucișată.

FC Pro 24 este programul de esports al lui FC 24, având o structură de turneu 1v1 mai simplă. Obiectivul aici este o „narațiune simplificată a sezonului”, potrivit EA. Cu alte cuvinte, este mai ușor să urmăriți cine joacă și care au fost rezultatele.

Concluzii

Sunt convins că fanii seriei vor continua să joace. Și probabil vor continua să-i spună FIFA, chiar dacă se cheamă altfel acum. Chiar sunt curios pe tema asta. Jocul rămâne la fel de bun pentru pasionații de jocuri și pentru pasionații de fotbal. Sunt convins că nu vor vedea o scădere a numărului de utilizatori chiar dacă licența a expirat și se cheamă FC 24 acum.

Galerie foto EA SPORTS FC 24