HTC One M9, despre care v-am scris de la Barcelona, a fost lansat azi în România, dar va fi în magazine abia vineri. Am avut ocazia să-l revăd și să mă joc un pic cu camera foto, dar impresia este aceeași, este o mică actualizare pentru M8, nimic nou cu adevărat impresionant. Cardul SD rămâne marele atuu față de Galaxy S6. Design-ul este bun, dar S6 Edge arată parcă mai bine. Camerele foto sunt similare, cel puțin în lumina slabă din sala de testare.

Galaxy S6 Edge versus HTC One M9
Galaxy S6 Edge versus HTC One M9

Mihai Nodea, manager regional HTC pentru România, Ungaria și Republica Moldova, ne-a prezentat încă o dată noul model. Focusul său a fost pe design, unul dintre atuurile acestui terminal. Da, adevărat, însă are fix același design ca și HTC One M8. Mai bine n-au reușit? Am citit azi că șeful diviziei de design a plecat de la HTC… poate din cauza asta. Nu a schimbat nimic față de anul trecut.

Terminalul este realizat din metal aproape în întregime. Are senzația de premium când îl ții în mână, doar că este un pic greu comparat cu S6 sau iPhone. Pe scenă a urcat și Marko Savkovic, product marketing CEE. El a explicat că nu este vorba doar despre design, este de asemenea un produs tehnologic deosebit și făcut să fie apreciat. „Preia istoria HTC Legend”, a apreciat el. Corect. Are dotări foarte bune, dar cred că un M9 și un M8 scoase acum din cutie pot fi confundate destul de ușor. Nou orice terminal se mișcă bine.

HTC One M9 este unul dintre cele mai performanțe terminale, peste competiție la viteza de date mobile LTE, a spus Savkovic. Cameră foto a fost îmbunătățită: senzor de 20 de megapixeli cu tehnologie BSI, iar lentila este acoperită cu safir pentru a rezistă la zgârieturi. Pozele făcute sunt bune, în ciuda unor articole foarte negative de pînă acum.

Terminalul este din 3 aprilie în magazine, prețul fără ofertă fiind de 3.199 lei.

Primul anunț oficial de la un operator a venit de la Vodafone România, se vor putea face pre-comenzi urmând că telefonul să fie livrat din 3 aprilie. HTC One M9 va fi disponibil împreună cu abonamentul RED 49 pe 2 ani, la prețul de 249 euro (TVA inclus). În plus, utilizatorii care plasează primele 50 de comenzi înregistrate pe site-ul operatorului vor primi un voucher prin intermediul căruia vor beneficia gratuit de o pereche de căști performante.

Galerie foto