Am ajuns astăzi și la evenimentul Asus în care a fost prezentat noul destktop de gaming, ROG GD30, pentru cei pasionați cu adevărat, precum și desktop-ul compact VivoPC X, pe care l-am văzut mai demult. De asemenea am descoperit un nou sistem AIO.

Asus ROG GD30
Asus ROG GD30

Asus ROG GD30

Cei de la Asus au lansat azi un desktop puternic și extrem de flexibil, cu design negru și alb, cu panouri frontale interschimbabile, care îi permit utilizatorului să-și personalizeze sistemul pentru a se potrivi stilului său. Echipat cu cele mai noi procesoare Intel Core i7 de generația a 7-a și grafică până la Nvidia GeForce GTX 1080, ROG GD30 oferă performanțe maxime.

Sistemul de răcire dispune de guri largi de ventilație în partea din față și pe laterale, plus o incintă izolată pentru sursa de alimentare. Aplicația exclusivă Adud Aegis III îmbunătățește experiența de gaming, permițându-le utilizatorilor să urmărească gradul de încărcare a procesorului și a memoriilor, să controleze viteza ventilatoarelor și efectele luminoase Asus Aura RGB.

La interior există spațiu pentru șase hard diskuri, două SSD-uri, cinci ventilatoare și un sistem de răcire cu apă, astfel încât jucătorii își pot upgrada calculatorul după cum doresc.
GD30 include un port USB Type-C și tehnologie USB 3.1 Gen 1 pentru rate de transfer de până la 5Gbps. Portul reversibil USB-C suportă Quick Charge, care furnizează 15W (3A/5V) pentru reîncărcarea rapidă a dispozitivelor mobile.

ads

Asus ROG GD30 va fi disponibil în România la sfârșitul trimestrului al doilea, cu versiuni între 3.900 lei și 7.999 lei. O configurație de top, cu Intel Core i7-7700 3.6GHz până la 4.2GHz, 16GB DDR4 2800MHz, 2TB SATA Hard Drive (7200RPM)+256GB M.2 SSD (PCIe Gen 3) și placă Nvidia GeForce GTX1080 8GD5X va costa în jur de 10.999 lei (TVA inclus).

Asus VivoPC X

Asus a prezentat și VivoPC X, un desktop elegant și compact, conceput pentru o experiență VR. Este echipat cu procesor Intel Core de generația a 7-a și grafică Nvidia din seria GeForce GTX 10, fiind compatibil cu cei mai noi ochelari VR. Este cât o consolă de jocuri și are putere de procesare destul de mare.

Echipat cu un procesor Intel Core i5 de generația a 7-a, placă video Nvidia GeForce GTX 1060, memorii RAM DDR4 2400MHz și un SSD M.2 SATA de 512GB, Asus VivoPC X oferă performanțele necesare pentru o gamă largă de aplicații VR. Suportă ecranele 4K UHD (3840 x 2160) și folosește Nvidia G-SYNC pentru obținerea unor efecte vizuale fluide și rapide.

ASUS VivoPC X cu sistem de operare Windows preinstalat va fi disponibil în România la sfârșitul lunii aprilie, la un preț aproximativ de 4.000 de lei (TVA inclus).

Asus AIO Pro

Am văzut azi un dispozitiv All-in-One de la Asus, genul de iMac în care toate componentele sunt în spatele ecranului. Are mai multe variante, una cu ecran de 24 de inch cu rezoluție 4K (3840×2160), apoi Full HD, una cu ecran tactil multi-touch sau fără touch, în funcție de fiecare utilizator. Suportă procesoare Intel Core i7 și i5, 8 pînă la 32GB de RAM, sunet furnizat de Harman Kardon și multe opțiuni de conectivitate. În România un model Full HD cu ecran tactil costă cam 7200 de lei, cu Core i7 și placă video Nvidia GeForce GTX 960M.

Galerie foto