Am fost ieri să văd turneul de gaming organizat de Asus în Plaza Mall din București, ocazie cu care am descoperit câteva gadgeturi noi. Un desktop PC pentru jocuri video pregătit pentru VR, un laptop pe care am jucat un joc pentru Oculus, dar și multe altele.

Asus VivoPC X

Cel mai nou desktop ajuns în România este acest VivoPC X, un desktop compact, de dimensiunile unei genți diplomat, dar care are suficientă putere să ducă jocurile VR. Nu este printre cele mai puternice modele, dar pe de altă parte nici nu va fi atât de scump cât un desktop de gaming construit pentru putere maximă. Are procesoare Core i5 din generația a șaptea, are grafică Nvidia GTX 1060, memorii RAM de mare viteză și stocare pe un SSD ultra-rapid. Are toată conectica de care aveți nevoie, inclusiv pentru Oculus Rift. Are patru porturi USB 3.1, două de USB 2.0, LAN, DisplayPort, două HDMI, porturi audio.

Asus ROG G752VS OC Edition

Unul dintre laptopurile de gaming de top, RoG G752VS are ediție specială Oculus. Procesor Core i7 plus Nvidia GTX 1070, a cam bătut celelalte sisteme chiar cu dotări similare în testele de performanțe. Eu am jucat pe el Dragon Front, un joc de tip Hearthstone și care te învață practic să joci acest joc, pentru că jcuasem versiunea cu cărți, fără să mă atragă deloc. Acum am descoperit care-i faza de fapt. Mi-am amintit că jucasem și Clash Royale cu Buhnici, un joc în același gen, bazat pe cărți, campioni și mutări la fiecare rând. Cred că este cel mai dificil să înveți ce cărți ai nevoie și apoi să le și obții. Dar bănuiesc că și strategia generală contează, nu doar cărțile.

Alte gadgeturi

Am mai văzut în spațiul amenajat de Asus un sistem custom-built de la PCGarage, Red Empire v7, mi-a plăcut tare mult design-ul și nici foarte scump nu pare să fie. Mai erau acolo desktop-urile de gaming G20 care sunt promovate peste tot, un laptop Strix 502, plus alte sisteme desktop.

Merită să faceți o vizită.