Aseară a fost lansarea oficială Huawei Mate 10 în România, cu toate variantele sale. Am văzut la un loc Mate 10, Huawei Mate 10 Pro, Mate 10 Lite și modelul de top, Mate 10 Porsche Design care costă mai mult decât iPhone X.

lansarea mate 10 in romania (23)
Huawei Mate 10 Porsche Design

Huawei a organizat evenimentul la Porsche Pipera, tocmai pentru a sublinia apropierea de brandul auto de lux, am avut ocazia să vedem și câteva mașini. Noile modele Mate 10 par foarte ok, le aștept acum la teste și o să vă prezint din ele pe măsură ce ajung la mine. În primul rând am remarcat ecranul, un display cu culori foarte echilibrate și fără culori arse. Terminalele Mate rămân apropiate de conceptul de phablet, dar două modele au ecran de 6 inch și două de 5.9 inch. Nu mai există model mai compact, ca anul trecut, dar nici vreunul cu ecran mai mare.

Adoptă noul design cu margini subțiri, fără butoane pe partea frontală, cu spatele lucios – nu chiar oglindă, dar destul de lucios. Senzorul de amprentă rămâne pe spate, este rotund, mă bucur că au renunțat la modificarea adusă pe P10 cu butonul frontal/senzor de amprentă. E mai bine pe spate, mai comod, iar la P9 chiar foloseam senzorul de amprentă, foarte rapid și precis. Pe față este mai greu de deblocat și despre cazul Samsung v-am tot povestit, foarte greu de folosit fiind plasat strâmb. Cel mai bun senzor de amprente este pe Sony Xperia XZ1, pe lateral, butonul de power citește și amprenta când aprinzi ecranul.

Huawei Mate 10 este un smartphone bun, are un ecran de 5.9 inch, 2560×1440 pixeli, este primul smartphone care vine cu procesorul HiSilicon Kirin 970 – primul procesor care include tehnologie de procesare neuronală – are 4GB RAM și 64GB stocare, bateria fiind de 4.000 mAh. Camera foto este duală cu senzori de 12 și 20 megapixeli, cu f/1.6, zoom optic 2x, optică Leica, detecție de fază și autofocus laser. Camera frontală este cea de 8 megapixeli.

ads

Hauwei Mate 10 Pro este un smartphone excelent, dar are ecranul FHD+, probabil o autonomie mai bună, rezoluția fiind 2160×1080 pixeli. Se pare că Mate 10 Pro nu are slot de carduri microSD și nici mufă de căști 3.5 mm jack. Este de notat că 10 Pro este certificat IP67 pentru rezistența la apă/praf, iar Mate 10 simplu doar IP53. În rest dotările sunt similare, iar modelul Pro este mai scump cu aproape 100 de euro.

Huawei Mate 10 Lite are ecran de 5.9 inch cu rezoluție FHD+, procesorul este însă Kirin 659, se descurcă cu orice task, dar nu are putere maximă și nici Inteligență artificială. Camera foto duală are un senzor de 16 megapixeli și unil de 2 megapixeli pentru informații care să permită realizarea unei imagini mai bune. Are cameră duală și pe partea frontală, cu doi senzori de 13 megapixeli. Bateria integrată este de 3.340 mAh. Deocamdată în magazin găsiți oficial doar Mate 10 Lite la 1.699,99 lei.

Vânzările Huawei în România au crescut puternic în ultimul an, dacă anul trecut aveau cotă de 10 procente, anul acesta ajung la 16%. Prețul telefoanelor Huawei a crescut cu 30 de euro față de anul anterior, așa că rezultatele financiare sunt mai bune. Huawei P10 s-a vândut de 2.5 ori mai mai bine decât Huawei P9 anul trecut. De asemenea, zona entry a avut mai multe modele, de la Huawei P9 Lite, P9 2017 Lite, P10 Lite.

Galerie foto