Panasonic a prezentat azi în România gama de produse audio-video profesionale, de la camere video și camere de supraveghere pînă la display-uri digitale pentru publicitate, display-uri profesionale 4K și videoproiectoare. Compania japoneză pune focusul pe produsele “pro”, care costă mai mult însă produc profit. Am văzut și tabletele rezistente, inclusiv modelul 4K, un display de 20 inch cu rezoluție 3840 x 2560 pixeli.

Panasonic 4K tablet
Panasonic 4K tablet

Am văzut un display 4K de 84 de inch, LED, iar compania spune că are pregătit și un model de 98 de inch. Se pot monta pe diverse standuri și se pot combina ecranele pentru a realiza diverse aplicații. Nu trebuie să vă mai povestesc eu despre calitatea imaginii sau despre fiabilitatea produselor profesionale.

Panasonic 4K display

Pe lângă tableta 4K cu display de 20 de inch, un concept interesant, dar care nu prea are aplicații reale în afara industriilor creative care ating zona digitală, am văzut în expoziția Panansonic modelele de 7 și 10 inch rezistente, văd că au focus pe Windows 8, dar am văzut și o tabletă cu Android. Detaliile tehnice sunt excelente, dar și prețurile sunt pe măsura tehnologiilor oferite.

Panasonic tablet
Panasonic tablet

La capitolul proiectoare am aflat câteva informații interesante, am văzut proiectorul care a fost folosit la Jocurile Olimpice de la Londra și am aflat despre următoarea generație de proiectoare – cu tehnologie laser. De asemenea, Panasonic au prezentat un model capabil să ajusteze corect imaginea pe un ecran curbat, pentru a concura astfel cu televizoarele cu ecran curbat. Am văzut și un proiector demn de o sală de cinema performantă și am aflat că au modele de proiectoare la care costurile de mentenanță și service sunt zero dacă am înțeles corect.

Videoproiector Panasonic
Videoproiector Panasonic

Galerie foto