RCS RDS prezintă azi detaliile acordului de roaming național cu Vodafone, parteneriat despre care v-am scris zilele trecute și legat de care am obținut primele confirmări oficiale din partea operatorilor și autorităților. ValentinPopoviciu de la RCS povestește în deschiderea evenimentul despre licitația telecom, benzile achiziționate și extinderea acoperirii pentru ca utilizatorii companiei să aibă o experiență mai bună. RCS continuă să utilizeze doar tehnologie 3G, acum și în 900MHz, dincolo de banda de 2100 MHz utilizată anterior. Promit acoperire crescută pe parcursul acestui an.

Valentin Popoviciu RCS RDS
Valentin Popoviciu RCS RDS

Roamingul cu Vodafone funcționează acum doar pentru voce, pe 2G, iar roamingul de date mobile, pentru cei interesați de utilizarea internetului, va fi activ începând din luna iunie 2014, promite oficialul RCS.

Roamingul național nu implică costuri suplimentare pentru utilizator, iar trecerea de pe o rețea pe alta se va face automat, fără setări speciale. Tarifele de telefonie mobilă și cele de internet mobil RCS RDS rămân neschimbate.

Operatorul lansează astăzi și Digi Storage, un serviciu de stocare online, pentru muzică, filme și alte fișiere. Serviciu de tip Cloud, pentru clienții operatorului, disponibil pe orice device. Clienții Fiberlink 500 și 1000 vor primi gratuit 20 GB, iar cei care doresc să plătească, pentru 3 lei pe lună primesc acces la 50GB (respectiv 6 lei 100 GB și 9 lei 150GB). Se poate extinde capacitatea cu pînă la 150GB. Datele sunt criptate între device și serverele Digi.

ads