Samsung are acum disponibile în România șase modele Galaxy A noi, lansate în 2020. A fost primul eveniment pe platforma Cisco Webex. O revăd după mai bine de doi ani și rămâne sub nivelul Zoom.

Seria Samsung Galaxy A se adresează unui public mult mai tânăr, în special Generația Z, care depinde mult de smartphone, streaming, canale de social media. Fiecare model din seria Galaxy A a fost gândită să ofere diverse funcționalități la diverse niveluri de preț. La ora actuală modelele cel mai bine vândute sunt Galaxy A51 și Galaxy A71, lansate la începutul acestui an. Deocamdată în România este disponibil doar Galaxy A51 5G, celălalt model, A71 5G, nu este încă prezent.

Modelele mai ieftine de la noi sunt Galaxy A21S, Galaxy A31 și Galaxy A41.

Oficialii Samsung România au prezentat pe rând modelele din seria Galaxy A, detalii tehnice și culori disponibile pe piața locală. Din testele efectuate, mi-a plăcut mult A71, care este un terminal mid-range cu preț bun. Și A51 este relativ ok, dar ratează câteva puncte importante. Desigur, el este mai accesibil ca preț. Apoi, pe măsură ce coborâm în gamă, pretențiile scad și ele odată cu prețul.

Modelele entry au baterii uriașe, de 5.000 mAh, doar A41 are bateria mai compactă, de 3.500, iar A51 are 4.000 mAh. Modelul de top, A71, are bateria de 4.500 mAh. Cred că în ziua de azi 5.000 de mAh trebuie să vină pe cât mai multe modele. Majoritatea terminalelor au platforma de securitate Samsung Knox. Aplicația Game Launcher include Game Booster pentru a îmbunătăți experiența jocurilor, includ și Discord pentru comunicarea între gameri. Oferă și un sunet deosebit, oferind mufă de căști 3.5 mm jack și diverse tehnologii de sunet, Bluetooth avansat. Toate includ radio FM.

Am recomandat totdeauna modelele Galaxy A pentru cei care caută telefoane mai accesibile. Desigur, nu le putem compara cu modelele premium, dar cred că oferă toate funcțiile unui telefon de top la un nivel de preț foarte bun. Dintre modelele Galaxy A, bineînțeles că îmi place cel mai mult Galaxy A71, dar recomand celor care caută un smartphone bun și Galaxy A51.