Sharp a lansat azi oficial în România gama de televizoare Aquos Quattron Pro, care urcă rezoluția peste Full HD, fără să fie încă 4K. Evenimentul a avut loc la Media Galaxy, cu sprijinul celor de la Maguay, care au prezentat o serie de sisteme de sunet. Sharp încearcă să recucerească piața europeană după ce a pierdut o vreme contactul cu bătrânul continent. Totuși, fiind renumiți pentru calitatea produselor realizate în Japonia, Sharp au o șansă să cucerească publicul premium. De altfel și prețurile produselor nu sunt deloc mici.
Sharp are în continuare o largă gamă de produse, nu doar televizoare. Produc sisteme audio de top, dar și electrocasnice precum frigidere, cuptoare cu microunde, filtre de aer. De asemenea au în continuare camere video.
Televizoarele LCD Aquos au focus pe calitatea imaginii și sunt în prezent lider de piață la diagonale de peste 60 de inch, inclusiv în România. Televizoarele Quattron Pro oferă cu 33 la sută mai mulți subpixeli decât tehnologiile concurente, adăugând în plus culoarea galben. Obiectivul Sharp este să devină competitiv pe segmentul televizoarelor cu diagonale de 40-55 de inch.
Legat de rezoluții mari, Sharp are din 2011 tehnologia 8K, dar consideră că nu este momentul pentru astfel de dispozitive. Lipsa conținutului este factorul care va bloca vânzările acestui tip de televizoare. Chiar dacă avem un pic mai mult content față de anul trecut, el este insignifiant. Cu toate acestea și mizând pe lansări speciale anul acesta, spre finalul acestui an Sharp va aduce televizoare 4K și în România.
Televizoarele Quattron Pro oferă acum un soft optimizat, procesoare de imagine mai puternice, dar și cea mai bună grafică la nivel de panel, spun oficialii companiei. Rezoluția este 2160×1080 pixeli. Ele pot reda atât conținut 4K cât și FHD. Procesează automat conținutul pentru a fi văzut perfect.
Sunt trei modele Quattron Pro: de 60, 70 și 80 de inch. Includ toate tehnologiile momentului: 3D, WiFi, Bluetooth, Miracast, sunet Yamaha, acces Aquos Net+ pentru conținut online. Platforma Smart TV aleasă este Netrange, cu suport pentru live streaming. De asemenea includ Octoshape, tehnologie proprietară, dezvoltată pentru utilizarea largimii de bandă la maximum – FHD are nevoie de doar 5Mbps.
Modelul de 60″ costă 10.499 lei, cel de 70″ costa 16.999lei, iar cel de 80 de inch circa 32.000 de lei. Oficialii companiei anticipează că o să vândă câteva sute de unități anul acesta.
Sharp este un competitor tare pe piata, care incearca sa se lupte cu Samsung si cu cei de la LG.
Sharp are o tehnologie innovatoare, au facut multe sacrificii ca sa ajunga asa de sus.
In opinia mea este ca Sharp va ramane tot pe locul 3 dupa Samsung si LG. Preturile televizoarelor Sharp sunt aproape indentice cu cele ale ceilorlati 2 mari competitori, iar lumea decat sa de de ex: 4000 lei pe un tv Sharp, mai bine da pe un Samsung sau LG.
 
Cei de la Sharp au avut intotdeauna TV-uri foarte foarte bune. Un prieten are un Sharp de 32inch (asa cred), iar calitatea imaginii este exceptionala.
 
Nu prea sunt cunoscuti in Europa (unde LG, Samsung si Philips domina piata) dar Sharp sunt printre cei mai buni producatori de display-uri si printre principalii producatori de display-uri OEM (display-uri integrate apoi de alti producatori in produsele lor).
Nu prea ma aflu eu in publicul lor tinta (daca vor sa se aeze pe produsele premium) dar pare o lansare interesanta, intotdeauna e bine ca piata sa aiba mai multe alternative