Unde poți vedea filme online și seriale subtitrate în limba română? Există mai multe categorii de filme și de seriale online și mai multe categorii de site-uri pe care pot fi văzute. Unele au și aplicații pentru smartphone, tablete și smart TV, altele există doar online. Internetul de mare viteză, fie că vorbim de broadband pe fibră optică sau 4G pentru smartphone este esențial pentru a vedea filme online.

După ce treci de introducere o să găsești și site-urile pe care le cauți.

Foto: © Dennizn | Dreamstime

Categorii de site-uri de filme și seriale

Cele mai interesante și care ar trebui să vă preocupe atunci când căutați un film online sunt site-urile legale. Există de asemenea, un mare număr de site-uri ilegale, care practic preiau filme întregie, subtitrate în limba română, dar fără drepturi de autor și la o calitate a imaginii foarte dubioasă. Eu personal nu vă recomad site-urile ilegale.

Există de asemenea site-uri și aplicații realizate de posturile de televiziune. Majoritatea dintre ele oferă și filme sau seriale online gratuite, dar cele mai interesante filme și seriale pot fi urmărite doar contra cost. Site-urile ilegale sunt ușor de remarcat:

– nu solicită taxă de activare sau vizionare;
– oferă reclame peste reclame cu care speră să câștige bani;
– solicită like-uri sau share-uri pentru a accesa filmul;
– nu rulează conținutul chiar și după ce ați dat click pe toate reclamele;
– calitatea imaginii este foarte-foarte slabă, sonorul este prost sau se vede că este filmat în sala de cinema cu un dispozitiv de mână;

filme online subtitrate in limba romana

Top site-uri de filme online subtitrate în limba română

Am făcut un mic clasament cu cele mai interesante site-uri de filme și seriale online subtitrate în limba română sau chiar dublate în română, care sunt 100% legale, dar necesită o formă de abonament pentru a accesa conținutul.

1) Netflix. Ei bine, Netflix e în România din 2016, iar doar într-un an numărul de filme subtitrate în limba română a explodat. Este platforma online cea mai populară în lume și are după părerea mea cele mai multe filme online, seriale online, filme documentare, emisiuni, divertisment și multe altele. Abonamentul lunar este ieftin, sunt trei tipuri de abonament, iar odată plătit ai acces la toată baza de filme. Sunt enorm de multe filme, atât filme clasice, comedii, filme de acțiune sau de război, filme de groază și multe seriale online de top, de la House of Cards, Black Mirror și foarte multe altele.

2) Amazon Prime Video. Este cel mai mare concurent al Netflix, iar de anul acesta este oficial în România. Primii utilizatori au gratuitate pentru primele 7 zile, după care, timp de 6 luni, vor plăti un preț proporțional de 3 euro pe lună. Apoi, peste 6 luni, abonamentul lunar va fi de 6 euro. Deocamdată cred că au puține lucruri subtitrate în limba română. Dar dacă sunteți pasionați de filme și înțelegeți engleza, este perfect. Amazon au drepturile exclusive pentru The Grand Tour, emisiunea Auto făcută de cei de la Top Gear.

3) HBO Go. Este cel mai vechi serviciu de filme și seriale online oferit legal în limba română. Cam toate filmele de pe HBO ajung și pe varianta Go, dar faza e că și dispar la un moment dat, dacă nu ai fost pe fază le pierzi. Dar au multe filme de top și seria online precum Game of Thrones, Westworld și multe altele.

4) Internet Archive. Dacă vă plac filmele clasice, este locul perfect și găsiți vreo 10-20 de site-uri similare cu arhive de filme. Mie îmi plac foarte mult atât filmele SF clasice, cât și comediile alb-negru și filmele de groază de la începutul industriei. Evident, nu au filme subtitrate în limba română.

De asemenea, dacă sunteți clienți la Telekom Romania, aveți acces la telekomtv.ro, platforma unde puteți vedea filme online, emisiuni TV, meciuri de fotbal și multe altele. În cazul UPC, aveți site-ul Horizon Go, iar la RCS RDS ai acces la Digi Online. Au de asemenea aplicații pentru Android și iOS și puteți avea acces la diverse programe. Cei de la ProTV au dezvoltat serviciul similar voyo.ro, unde aveți și emisiuni, dar și filme și seriale. Evident, serviciile românești online au puțin conținut și termini rapid de văzut cam tot ce este acolo. Dar sunt utile pentru a vedea transmisii TV în direct când sunteți pe drum.

Filme și seriale online subtitrate în 2017

Dacă v-ați plictisit de conținutul disponibil legal sau vi se pare prea mare prețul cerut pentru acces la filme și seriale online, există și site-uri care oferă acces gratuit la filme de top, blockbustere de la Hollywood și multe altele. Veți observa automat ce scriam mai sus despre aceste site-uri – au multe reclame, deseori se deschid peste ceea ce vroiai să vezi, desori au sonorul mai tare decât filmul dorit, deseori nu poți ajunge la film de atâtea reclame deschise. Dar după ce dai toate click-urile, ajungi și la secțiunea de filme online. Nu prea au seriale online, dar au filme subtitrate în limba română.

Un sfat: nu accesați site-uri dubioase fără niciunfel de protecție. Nu folosiți același browser / computer pentru filme ilegale și apoi online banking. Sunt măsuri de protecție elementare, dar care pot fi eficiente. Există malware extrem de bine mascat și care poate fi instalat pe computer fără să vă dați seama. Fie că “minează Bitcoin” sau trimite spam către toate contactele tale, acest malware nu este ceva de dorit. Să nu mai vorbim despre cei care se infectează cu ransomware sau își pierd toate datele.

1) FilmeHD.net (site blocat de justiție). Au o grămadă de filme destul de căutate, merg destul de decent dacă aveți Fibelink sau o conexiune la net de peste 100Mbps.  Notă: în ultimul timp au început și ei să introducă tot felul de pop-up-uri și scripturi dubioase.

2) Filme-bune.net (nu mai merge). Există multe filme subtitrate în limba română, dar și animații și desene pentru copii.

3) Filme on biz . Au destule titluri, de asemenea, nu găsim seriale. Filmele sunt preluate cu embed de pe alte site-uri, dar există și versiunile subtitrate în română.

Există foarte multe site-uri de  filme online ilegale și culmea este că le găsiți pe toate folosind Google. Fără nicio problemă de morală pentru cel mai mare motor de căutare. Unele filme protejate sunt chiar pe Youtube direct.

Voi pe ce site-uri de filme online vă uitați?

Căutați filme online subtitrate în limba română sau direct în engleză? Aștept comentariile voastre!