Am avut ocazia să testez Ghost of Tsushima și am rămas impresionat de nivelul graficii și de poveste în sine. Ca un fan al cărților Shogun, pot să vă spun că am avut o experiență pe cinste. Povestea este interesantă și este tipică pentru perioada respectivă din Japonia.

Jocul produs de Sucker Punch poate fi cumpărat din magazinul Sony.

Povestea pe scurt

Acțiunea are loc în Japonia, în 1274, unde armata mongolă a preluat controlul insulei Tsushima. Deși sună foarte realist în prezentare, iar Mongolia chiar a invadat Japonia la vremea respectivă, acțiunea este fictivă și nu are legătură cu istoria. Eroul nostru este Jin Sakai, un tânăr samurai care aproape că moare în atacul inițial de pe plaja Komoda și jură apoi să-și elibereze țara de mongoli cu orice preț.

Ideea este nu doar să lupți cu sabia, ci să fii un bun diplomat, să negociezi alianțe cu alți samurai, mai trădezi pe cine trebuie, iar apoi să reușești să îndeplinești misiunea. Cea mai interesantă parte a jocului rămâne lupta cu sabia. În cazul în care ești lovit, poți recupera din viața pierdută folosind o rezervă de “resolve” pe care îl poți câștiga în confruntări, luptând eficient, parând atacurile și doborând inamicii. În timpul luptelor, pe lângă sabia katana și arcul cu săgeți, vei mai putea folosi și proiectilele kunai, care reduc la zero defensiva inamicilor și îi lasă vulnerabili pentru câteva secunde sau bombele cu fum, cu ajutorul cărora poți să amețești un grup mai numeros de adversari.

Mai sunt și alte surprize, izvoare cu apă termală care îi ridică nivelul maxim de viață eroului, antrenamente de fortificare, diverși mongoli care trebuie eliminați pentru a debloca noi stiluri de luptă , animale pe care trebuie să le urmărești pentru a descoperi locații secrete.

În topul vânzărilor și alte surprize

Peste 2,4 milioane de copii ale jocului s-au vândut după lansarea oficială, devenind unul jocurile cu cele mai importante vânzări. Mai exact, a atins acest nivel de vânzări mai rapid decât alte jocuri exclusive pentru PlayStation, precum Horizon Zero Dawn, Days Gone sau Dreams. De asemenea, se menține în topul vânzărilor și ulterior primelor zile, ceea ce înseamnă că vor raporta cifre record în curând.

Finalul aventurii principale aduce numeroase surprize de tip “easter egg” ascunse într-o singură imagine. La finalul misiunii principale Jin ajunge acasă și se poate observa acolo o masă. Pe lângă katana se poate observa o mașină roșie (trimitere la Gran Turismo), apoi Tallneck din Horizon Zero Dawn, chitara din Last of US 2 și multe altele, pe care vă las pe voi să le descoperiți.