HMD Global (aka Human Mobile Devices) va începe să-și vândă propriile dispozitive fără brandul Nokia. Marchează astfel un sfârșit așteptat pentru smartphone-urile Nokia Mobile. Vestea a fost împărtășită de HMD (video mai jos), anunțând și viitorul portofoliu de dispozitive.


Printre dispozitive sunt incluse smartphone-uri, tablete și căști wireless. Zvonuri recente sugerează că este posibil să vedem primele smartphone-uri marca HMD la MWC Barcelona, care va avea loc în perioada 26-29 februarie. Eu am să fiu ca în fiecare an la Barcelona. Am primit invitație și la evenimentul HMD Global, deci vă țin la curent cu lansările. Este oricum primul an în care lansează ceva HMD, nu Nokia.

Acum e adevărat, site-ul oficial al HMD afirmă că finlandezii sunt „producătorii telefoanelor Nokia”, ceea ce poate implica că nu renunță chiar de tot la viitoarele telefoane produse sub marca Nokia. Doar că ele nu mai sunt acum focusul principal, iar niciun zvon nou nu privește marca Nokia.

HMD intenționează să lanseze doar telefoane HMD. Telefoane dure, distractive, sigure, rapide și accesibile. Cele mai multe dintre smartphone-urile și tabletele actuale marca Nokia sunt la reducere până la epuizarea stocurilor. Nokia Corporation este în continuare un lider global în echipamentele de rețea și este un lider de licență de brevet în domeniul tehnologiei mobile, cu peste 6.000 de familii de brevete esențiale pentru 5G. Dar rămâne de văzut ce se va întâmpla cu brandul Nokia și cu telefoanele sub marca Nokia.

Noul telefon HMD va fi un smartphone mai avansat și nu telefon cu butoane cum reușeau ei să producă sub brandul Nokia. Designul amintește de vechile telefoane Nokia Lumia, care au lipsit complet în era HMD Global. Spatele are o zonă de cameră asemănătoare modulelor cu trei camere foto și un bliț. Scrisul mic arată o cameră foto de „108 MP OIS”. În plus, o pagină de informații timpurii pe site-ul Nokia reamintește situația, subliniază obiectivul HMD: „vrem să facem telefoane pentru care doriți să vă angajați – durabile, distractive, sigure, rapide și accesibile. Calitate reală, întregul pachet.”