HMD Global, compania care mai producea telefoane Nokia, a decis anul trecut că va lansa și telefoane HMD. Primul telefon HMD se lasă însă așteptat, au apărut doar câteva zvonuri.

primul telefon HMD

Ce știm despre primul telefon HMD

Un raport al publicației finlandeze suomimobiili.fi sugerează că noul telefon HMD este pe drum. Va fi un smartphone mai avansat și nu telefon cu butoane cum reușeau ei să producă sub brandul Nokia.

Zvonurile sugerează că HMD Global a postat pentru scurt timp o imagine misterioasă pe site-ul Nokia (poza de mai sus), eliminând-o ulterior. Imaginea arată o femeie pe un telefon de culoare albastră (sau cyan) sau pe două telefoane lipite între ele. Dispozitivul pare să fie mai degrabă o machetă 3D inspirată de telefoane decât cu un dispozitiv real. Însă are brandul HMD marcat pe spate. Este doar o sugestie privind planurile HMD Global.

Designul amintește de vechile telefoane Nokia Lumia, nevăzute în era HMD Global. Spatele are o zonă de cameră asemănătoare modulelor cu trei camere foto și un bliț. Scrisul mic arată o cameră foto de „108 MP OIS”. În plus, o pagină de informații timpurii pe site-ul Nokia reamintește situația, subliniază obiectivul HMD: „vrem să facem telefoane pentru care doriți să vă angajați – durabile, distractive, sigure, rapide și accesibile. Calitate reală, întregul pachet.”

În mod remarcabil, informațiile scurse sugerează că HMD a dezvoltat camerele de 108 MP, similar cu experimentul Nokia Mobile cu modelul Nokia 9.3 PureView în 2020.

HMD Global a lansat smartphone-uri sub marca Nokia în ultimii șase ani. Unii zic că HMD își extinde acum gama de produse. Pentru mine este clar că relansarea brandului Nokia a eșuat. “A fost o călătorie grozavă”, dar s-a dus. Fostul număr unu mondial nu mai are fani pentru că HMD nu a lansat altceva decât telefoane chinezești ieftine. Fără calitate, fără rezistență în timp, fără o experiență de utilizare bună. De-asta companii precum Xiaomi sau Lenovo fac minuni pe lângă HMD.