LG ar putea fi producătorul Google Pixel 2, smartphone-ul de top al companiei americane care va aduce oficial Android 8.0. Conform Phone Arena, modelul cu nume de cod Taimen este în lucru, iar Google ar fi schimbat partenerul.

Anul trecut, Google Pixel a fost realizat de HTC, dar compania americană a împiedicat partenerul să își facă reclamă pe tema asta. Google a vrut inițial să lucreze cu Huawei, care au refuzat acest lucru odată ce s-a spus că telefonul nu poate avea branding Huawei. HTC au acceptat să lucreze pentru că altfel nu stăteau bine deloc la capitolul vânzări. Evident, au profitat cât au putut, off the record, de pe urma faptului că au produs acest telefon. Dacă anul trecut numele de cod a fost Sailfish și Marlin, pentru Pixel și Pixel XL, anul acesta a ieșit la iveală doar numele Taimen. Este tot un pește, un cod siberian.

De asemenea, au ieșit la iveală alte două nume de cod, “Walleye” și “Muskie”, de unde speculații că Google va face trei modele de fapt anul acesta. Nu este un zvon exagerat, despre Apple se spune că va lansa anul acesta trei modele, adică 7S, 7S Plus și 8. Pe de altă parte, pentru a crește vânzările și pentru a atinge diverse dimensiuni ale ecranului, este posibil să fie trei modele. Modelul Walleye ar fi succesorul Pixel, iar Taimen cel care urmează după Pixel XL. Vdem ce este cu Muskie.

LG a mai făcut două dintre modelele de top Nexus, respectiv Nexus 4 și Nexus 5X, care au avut mare succes. La fel și HTC făcuse o parte dintre modelele Nexus. Asta arată doar că Google schimbă producătorii de la an la an. Toată știrea se bazează pe niște discuții de pe forumul Android, unde niște probleme au fost postate în secțiunea LGE / Taimen. Asta ar putea indica că specialiștii LG vor lucra la Taimen, cum cred cei care au dat știrea. Sau ar putea fi vorba de niște discuții fără legătură.