Am testat un kit de gaming (mouse + mousepad luminat) de la Adata, respectiv XPG Infarex M10 și R10. Evident, și mouse-ul este luminat, vorbim de un mouse cu fir.

Adata erau cunoscuți pentru medii de stocare, HDD-uri externe și USB stick-uri, dar au lansat recent și seria XPG cu dispozitive de gaming. După ce am testat căștile XPG Emix i30, am primit la test un kit de gaming format dintr-un mouse luminat și un mousepad luminat, ușor de adaptat la orice sistem de gaming. Mai ales dacă sunteți pasionați de accesorii luminate.

Singura problemă pe care o văd este că ai nevoie de două porturi separate, unul pentru alimentarea mousepad-ului, al doilea pentru a conecta mouse-ul. Altfel totul a fost ok, este un mouse buget foarte bun pentru gaming, iar prețul întregului kit nu trece de 300 de lei. Cele două produse nu se vând separat la acest moment (și nici n-ar avea rost să le vândă separat).

Mousepad-ul este special realizat pentru acest mouse, are o bază din aluminiu, este acoperit cu o suprafață ușor abrazivă, care funcționează de minune cu mouse-ul M10, dar este patinoar pentru orice alt mouse. Dar faptul că se mișcă foarte rapid este un avantaj în anumite jocuri, poate veți avea mai puțină precizie la altele. De remarcat că nu este un mouse-pad foarte mare (are 350 x 250 x 3.6mm), unele dedicate gamerilor sunt mult mai largi.

Sistemul are mai multe moduri de luminare RGB, care pot fi schimbate prin apăsarea unui buton touch semnalat de o amprentă desenată pe mousepad. O găsiți mai jos în galeria foto. Mouse-ul este bine făcut, stă comod în mână, deși mie personal îmi plac moușii mai lați, dar eu am mâinile mari. Are butoane programabile, de asemenea trebuie menționat că ambele cabluri sunt întărite pentru a rezista bine la deplasări și mutări, dar și la sesiuni intense de gaming.

Mouseul are la interior un senzor Pixart și switch-uri Omron, care ar fi garantate pentru 10 milioane de apăsări. L-am pus la treabă și la Fortnite și în alte jocuri, se comportă decent. Vorbim despre un produs buget, care este totuși destul de rapid și de precis pentru un dispozitiv cu astfel de preț.

Galerie foto