Sunt în curs de a completa primul meu sistem desktop. O să fac un serial de articole pe tema asta, vă povestesc pas cu pas ce componente am ales. Planul ar fi să fac un videoclip cu asamblarea lui atunci când o să am totul gata. Astăzi vă povestesc despre memoriile XPG Spectrix D50, o variantă cu specificații puternice, preț bun și iluminare RGB.

Componente pentru desktop

Am reușit să fac rost de următoarele:

Urmează să fac rost de restul:

  • placă de bază;
  • sursă de 800/1000W;
  • procesor – nu m-am decis dacă Intel sau AMD;
  • GPU – imposibil de găsit ceva decent momentan din cauza minerilor;

Detalii tehnice XPG Spectrix D50

Capacitate: 8GB RAM DDR4  2x module
Frecvența: 3000/4133 MHz
Dimensiuni: 133.35 x 40 x 8mm
Greutate: 46 g
Funcții: iluminare RGB
Preț: ~

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 1 Media: 5]

Acest articol computerblog.ro este posibil datorită XPG.

Experiența cu XPG Spectrix D50

Memoriile XPG Spectrix D50 ajung într-o cutie subțire de carton care conține un blister de plastic în interior. Sunt două locașuri pentru memorii și ele ajung fără să fie atinse de praf sau umiditate. Cutia nu include niciun tip de accesoriu.

Modulul de memorie D50 are un exterior curat și elegant, cu linii geometrice simple și un panou RGB triunghiular care se potrivește perfect cu designul general al modulelor. Fix aceste elemente de decior au primit premiu Red Dot Design pentru anul 2021. E drept că la concurs a fost varianta Exteme, dar arată la fel. Designul exterior a fost creat pentru a inspira viteză și robustețe. O folie din metal cu grosimea de 2 mm a fost utilizată ca bază pentru radiatorul exterior spre a crea un produs de înaltă calitate și cu un design atractiv. Pe folia din metal se regăsesc caneluri în formă de V care se încrucișează pe suprafața produsului și crează modele în formă de „x”, reprezentând viteza și prima literă a mărcii XPG.

Puteți să controlați culorile cu aplicația XPG RGB Sync sau un software de control RGB de la producătorii de plăci de bază. Puteți folosi trei moduri RGB – static, puls sau cometă. Pe lângă cele trei moduri, îl puteți seta și pe modul Muzică pentru a se sincroniza cu melodiile preferate. Suportă tehnologia Intel XMP 2.0 pentru overclocking fără probleme și stabil, fără a fi nevoie să intrați în BIOS.

Exteriorul modulelor este protejat de un radiator din aluminiu de 2mm grosime. Acesta ajută la degajarea căldurii generate de chip-urile de memorie. Memoriile RAM oferă iluminare pe toată suprafaîa superioară a modulului. Vine la fix pentru carcasa mea Fractal Vector RS, care are panouri de sticlă.

Performanțe în funcție de voltaj

O întrebare pe care am văzut că o pune multă lume pe forumuri: merită plătești ceva mai mult pentru memorii mai rapide. În majoritatea cazurilor, la memorii nu contează nu doar viteza atinsă, ci latența joacă și ea un rol foarte important. Asta pentru a putea avea performanțele dorite.

Pe partea de specificații tehnice, ADATA XPG Spectrix D50 se folosește de module care ating frecvența de 4.133MHz CL19 cu voltajul la 1.40v. Din fabrică, acest kit vine cu două profiluri care sunt fie cel de 4133MHz de mai sus, fie unul la 4000MHz CL18 cu un voltaj mai sigur de 1.35v.

Un alt factor important este platforma aleasă. În cazul unei platforme Ryzen, cei de la AMD sugerează o frecvență de 3600MHz. Așa că tocmai la acest nivel se ating cele mai mici latențe.

Concluzii

Modulele XPG Spectrix D50 sunt una dintre alternativele interesante pe o piață plină componente dedicate gamerilor. Oferă viteze mari de la 3.600 MHz putând ajunge chiar la 4133 MHz, în funcție de platformă și setări. Pe de altă parte nici nu au un preț foarte mare, este chiar accesibil. Cele două module de 8GB costă împreună .

P.S. – am să continui să vă scriu despre componente până când vedem sistemul realizat complet. Vă țin la curent.

Galerie foto