Am văzut la Barcelona și Moto G5, versiunea mai compactă a terminalului realizat de Lenovo. V-am scris despre Moto G5 Plus, iar acum vreau să vă spun câteva idei privind modelul normal.

Moto G5
Cick pe imagini pentru mărire.

Anul trecut am testat doar Moto G4, un terminal normal, pentru utilizatorii obișnuiți. Strategia s-a păstat și anul acesta, Moto G5 este pentru un utilizator normal, iar G5 Plus pentru cei care vor tehnologie mai avansată. Ecranul este de 5 inch Full HD, dimensiunea perfectă pentru toată lumea. Proesorul este Qualcomm MSM8937 Snapdragon 430, cel low-power apreciat pentru autonomie, dar care are probleme în interfața de Android și în aplicații, iar versiunea ieftină are 16GB de stocare și 2GB de RAM, cam puțin în ziua de azi. Există și o variantă cu 32GB și 3GB de RAM care se va descurca ok pentru orice utilizator obișnuit. Merg inclusiv jocurile.

Camera foto de pe spate are 13 megapixeli, iar frontala este de 5 megapixeli, ceea ce permite realizarea de imagini bune. Moto sunt printre cele mai bune telefoane pe partea de fotografie. Sigur că modelele de top fac cele mai frumoase poze, dar o parte din tehnologia aia vine și pe modelele accesibile. Chiar reușesc să facă fotografii bune și cred că e vorba de software. Senzorul și lentila sunt ok, probabil ajută.

Mi-a plăcut faptul că telefonul vine cu platforma mobilă Android 7.0 Nougat, iar sistemul de operare este aproape curat, fără multe aplicații sau chestii de gen. Are slot de carduri de memorie pînă la 256GB și de asemenea o baterie integrată de 2.800 mAh. Și la partea de autonomie terminalele Moto sunt peste competiție. Cu alte cuvinte, aveți motive pentru a cumpăra Moto G5. Este accesibil, are tehnologie bună, este un smartphone pentru utilizatorul obișnuit. Urmează să ajungă curând în magazine.

Moto G5 va fi disponibil în sud-estul Europei începând cu luna martie, la prețuri începând de la 199 euro pentru varianta cu 2GB RAM/16GB stocare.

Galerie foto